Sticky worstjes met cranberries

Deel met vrienden en familie

Deze worstjes met cranberries vormen een heerlijke combinatie. Het sappige en zoute van de worstjes en het zoetzure van cranberries gaan perfect samen. Een heerlijk winters recept, dat je wellicht in de stemming brengt voor de feestdagen. En het is ook nog eens super simpel om te maken!

Toen ik thuis het idee voor worstjes gecombineerd met cranberry liet vallen kon ik op weinig enthousiasme rekenen. Overtuigd van mijn eigen gelijk ging ik toch aan de slag en inmiddels is het toch niet zo’n raar idee meer 😉

Het zoutige van de worstjes combineert heel goed met het plakkerige zoet en licht zure van de cranberries. Je kunt zowel verse als bevroren cranberries gebruiken, zorg er dan alleen wel voor dat ze ontdooid zijn voor je begint.

Worstjes met cranberry

Ingrediënten Sticky worstjes met cranberries

1 rode ui
300 gr worstjes (ik ga voor chipolata, maar vega worstjes doen het ook heel goed)
1,5 eetlepel cranberry sauce (ik gebruik deze, die ik vond in mijn supermarkt)
150 gr cranberries (vers of diepvries)
1 stokje kaneel
takje rozemarijn
snuf zout
2 eetlepels water
olie om in te bakken

(alleen voor serveren)
rasp van een halve sinaasappel

Lekker voor erbij? Aardappelpuree of een knapperig afgebakken broodje.

Bereiding

  1. Snijd een rode ui in ringen en bak deze in een koekenpan met olie tot ze zacht beginnen te worden, ongeveer 5 minuten.
  2. Was ondertussen je cranberries en controleer of er geen rare bessen tussen zitten, die je zo niet in je saus wilt hebben.
  3. Schuif de uien opzij en bak de worstjes tot ze bruin zijn, ongeveer 3-5 minuten.
  4. Voeg cranberry sauce, cranberries, kaneel, rozemarijn en een snuf zout toe. Roer goed door met 2 eetlepels water.
  5. Laat de boel zonder deksel op de pan zo’n 20 minuten stoven tot alles lekker stickie is geworden. Schep zo nu en dan voorzichtig om.
  6. Rasp vlak voor het serveren wat sinaasappelschil over je sticky worstjes heen! Het ruikt niet alleen heerlijk, het geeft ook een extra frisse touch aan je gerecht.

Cranberries over? Maak er dan een compote van!

Op zoek naar nog meer Kerst inspiratie, bezoek dan zeker onze Kerstpagina vol met Kerstrecepten. 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close