Sticky Zalm uit de Airfryer

Deel met vrienden en familie

Zalm uit de Airfryer wordt nog lekkerder met onze heerlijke sticky marinade. De zalm hoeft maar een paar minuten in de airfryer en komt er heerlijk sappig, mals en natuurlijk sticky uit. Zo kan ik wel elke dag zalm eten! 

Zalm uit de Airfryer

Zalm is heerlijk, maar wat ik minder vind, is de geur die in huis blijft hangen, als ik de zalm in een pan bak. En precies daarom is zalm uit de airfryer de ideale oplossing. Je hebt minder last van de geurtjes en je zalm is ook sneller klaar dan wanneer je deze in de oven bereidt. Ik bak een zalm eigenlijk alleen nog in de pan, als ik het vel knapperig wil bakken!

Nu krijg ik heel vaak de vraag bij recepten: wat eet je er dan bij? Bij deze sticky zalm vind ik bijvoorbeeld rijst en broccoli lekker, maar de zalm kan ook goed als aanvulling bij een salade geserveerd worden. Of gewoon met wat gekookte bulgur en edamame boontjes!

Sticky Zalm Marinade

Wij zijn hier in huis gek op sticky marinades met Aziatische smaakmakers. We combineren hier sojasaus, met honing en bruine suiker. De honing zorgt niet alleen voor de smaak, maar ook voor de glans en de bruine suiker geeft het juist extra kleur. Ik gebruik voor mijn sticky zalm marinade donkerbruine basterdsuiker. Je kunt ook voor een andere marinade gaan als je zalm uit de airfryer wilt maken, dat maakt voor de bereiding geen verschil. Zalm met pesto uit de airfryer is bijvoorbeeld ook een heerlijke combinatie, of bijvoorbeeld zalm met simpele mosterd marinade.

Sticky Zalm uit de Airfryer

Zalm uit de Airfryer wordt nog lekkerder met onze heerlijke sticky marinade. De zalm hoeft maar een paar minuten in de airfryer en komt er heerlijk sappig, mals en natuurlijk sticky uit. Zo kan ik wel elke dag zalm eten! 
Servings 2 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Totale tijd 21 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 2 stukjes zalm
  • 1.5 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 teentje knoflook geperst

Instructies

  • Mix alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar.
    1.5 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker, 1 theelepel citroensap, 1 teentje knoflook
  • Smeer je stukken zalm goed in met de marinade. Plaats ze in een bakje en giet de eventueel overgebleven marinade erbij. Laat de zalm minimaal 15 minuten marineren.
    2 stukjes zalm
  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden en bak de zalm in 6 minuten gaar.
    Eventueel smeer je de zalm op de helft van de tijd nog een keer in met wat marinade!
Author: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Aziatisch, fusion
Trefwoord: airfryer, zalm

Pin dit recept voor Sticky Zalm uit de Airfryer!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Sticky Airfryer Zalm

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Hoi Mariska, heb je zalm uitgeprobeerd.
    Op zich goed gelukt, maar 6min op 180C is niet voldoende bij mij. Ook kwam er geen echt bruin sticky laag op te zitten. Ik denk dat ik ketjap manis miste. Dat geeft zeker kleur en ook een beetje pit.
    Dik punten gescoord samen met spaghetti gegeten. Super!
    Bedankt.
    Pity

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close