Stifado is het lekkerste Griekse stoofvleesrecept met tomaat, kaneel, kleine uitjes en rode wijn! Een Mediterraans feestje om te eten. Een echte Griekse klassieker, die je echt een keer gemaakt moet hebben!
Griekse Stifado
Wij serveren deze heerlijke stifado met rijst of patat en een Griekse salade. Vooraf gaan we dan graag voor een Gebakken Feta (Feta Saganaki) en als toetje heerlijke Griekse yoghurt cake met honing-yoghurt glazuur.
Stifado uitjes
Hoe maak je stifado? Nou, eigenlijk niet zoveel anders dan Nederlands stoofvlees, maar dan met net even andere ingrediënten. Naast tomaat, kaneel en wijn zijn de uien ook een belangrijk onderdeel van het gerecht. Traditioneel gezien gebruik je kleine stifado uitjes, vaak uit blik. Voor wie daar niet makkelijk aan kan komen, je kan ook gewoon kleine sjalotjes gebruiken. Iets meer werk met het schillen, maar zeker de moeite waard.
Kan dit ook in de Instant Pot?
Deze vraag komt steeds vaker voorbij wanneer we op Flying Foodie een recept delen. Jullie weten het inmiddels al, Flying Foodie staat bekend om haar Nederlandse Instant Pot recepten. Dit recept kun je ook heel goed in de Instant Pot maken.
Je vindt het Instant Pot recept in mijn boek “Flying Foodie’s Multicooker Kookboek” samen met nog 70 andere heerlijke recepten die je allemaal in je Instant Pot / Multicooker met hoge druk kan maken!
Pin dit recept voor Stifado!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Hallo, recept ziet er lekker uit. Ik ga het morgen maken. Kan je deze ook in de slowcooker maken? En moet er dan minder bouiilon in?
Hi Diana, nog geen ervaring mee, maar ik denk het wel. Ik zou dan zeker veel minder bouillon gebruiken, in de slowcooker wordt het snel te nat.