Stoba di Karni is heerlijk Antilliaans stoofvlees met rundvlees, wortel, aardappels en een bakbanaan! Laat het lekker zacht pruttelen op het fornuis, terwijl je huis zich vult met heerlijke geuren. In de caribbean wordt dit veelal als lunch gegeten!
Stoba di Karni
Stoba di Karni is een Antilliaans stoofvleesgerecht met rundvlees. Er zijn ook variaties met geitenvlees (kabritu) en kip (galina). Ik ken het vooral van Curaçao, waar één van mijn favoriete lokale tentjes een heerlijk stoba serveert in een Johnny cake. Een goede combinatie als je het mij vraagt. Mocht je geen zin hebben om te frituren, dan kun je de stoba ook heel goed combineren met funchi, rijst of zelfs een stuk lekker stevig brood.
Antilliaans stoofvlees
De Antilliaanse keuken is (nog) niet super bekend, maar kent veel heerlijke gerechten. Andere gerechten zijn bijvoorbeeld Funchi en Arepa di Pumpuna en het heeft veel overeenkomsten met de Surinaamse keuken. Niet zo vreemd natuurlijk, gezien de locatie.
Pin dit recept voor Stoba di Karni
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Stoba is heerlijk …jaren terug eens stoba di kabritu gegeten bij Rosa’s in Rincon op Bonaire, authentiek en ook lekker.
Hoelang zou je dit in de Instantpot doen?
Net zolang als andere stoofvlees recepten. Ongeveer 25 minuten.
Hoi Mariska.. dit lijkt mij heerlijk.. maar wat gebeurt er met de bakbanaan als die in plakjes is gesneden?? Ik zie hem daarna niet meer terug in het recept
Groet Arthur
Die gaan tegelijk me de aardappels er bij. Ik ga het recept nalezen en kijken hoe ik dat kan verduidelijken
Hallo 🙂
Goed recept! 🙂
Toch zit ik met een vraag: Is het niet beter om de wortelen, aardappelen, bakbanaan, stukken maiskolf e.d. pas een half uur tot een uur voor het klaar is erbij te doen. Als het de volle a 4 uur mee moet koken wordt het toch pap…?
Hi Yenk, zoals je op de foto ziet is dit niet het geval. Maar het is altijd goed om te experimenteren en recepten naar eigen smaak aan te passen. Om de banaan hoef je in ieder geval geen zorgen te maken, deze is veel steviger dan een normale banaan.