Stoofperen met Rode Wijn

Deel met vrienden en familie

Stoofperen met rode wijn doen het heel goed bij koud weer. Een heerlijk bijgerecht of gewoon als toetje: ze zijn altijd lekker. Een echt Nederlands recept. Of toch niet?

Stoofperen met rode wijn

De rode wijn geeft de peertjes niet alleen een heerlijke smaak, ze zorgt ook voor een prachtige kleur. De kleur zal het mooist zijn wanneer de peertjes helemaal afgekoeld zijn in hun eigen sap, niet weggooien dus na het koken!

Nederlands recept voor stoofperen

Stoofperen voelen voor mij als een echt op-en-top Nederlands recept. Maar wat blijkt? In België (oké, best logisch), Duitsland en Frankrijk eten ze dit ook heel graag. Wat mij nog meer verbaasde, was dat het gerecht ook voorkomt in Engeland, Spanje en Portugal. Helemaal niet zo ‘echt Nederlands’ dus!

Klassieke stoofperen

Kan dit ook in de Instant Pot?

Deze vraag komt steeds vaker voorbij wanneer we op Flying Foodie een recept delen. Jullie weten het inmiddels al, Flying Foodie staat bekend om haar Nederlandse Instant Pot recepten. Dit recept kun je ook heel goed in de Instant Pot maken.

Je vindt het Instant Pot recept in mijn boek “Flying Foodie’s Multicooker Kookboek” samen met nog 70 andere heerlijke recepten die je allemaal in je Instant Pot / Multicooker met hoge druk kan maken!

Cover Flying Foodie's multicooker kookboek

Stoofperen met Rode Wijn

Stoofperen met rode wijn doen het heel goed bij koud weer. Een heerlijk bijgerecht of gewoon als toetje: ze zijn altijd lekker. Een echt Nederlands recept. Of stiekem toch niet?
Porties 8 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 5 minuten

Ingrediënten

 • 1 kg stoofperen Gieser Wildeman
 • 200 ml sinaasappelsap
 • 200 ml rode wijn
 • 300 ml water
 • 75 gr donkerbruine basterdsuiker
 • 1 duim gember in plakken gesneden
 • 1 stok kaneel

Instructies

 • Schil de stoofperen, halveer en verwijder het klokhuis en het steeltje.
  1 kg stoofperen
 • Voeg alle ingrediënten toe aan een ruime pan en roer even door. Probeer de peren zoveel mogelijk onder water te krijgen, maar het geeft niet als ze hier en daar uitsteken.
  200 ml sinaasappelsap, 200 ml rode wijn, 300 ml water, 75 gr donkerbruine basterdsuiker, 1 duim gember, 1 stok kaneel
 • Breng zachtjes aan de kook en laat het vervolgens heel zachtjes pruttelen tot de peertjes gaar zijn, ongeveer 3 uur. Keer ze zo nu en dan een beetje om.
 • Laat goed afkoelen in hun eigen sap!
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, Dessert, toetje
Keuken: Europees, Nederlands
Trefwoord: peer, rode wijn, stoven

Pin dit recept voor Stoofperen met Rode Wijn!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Stoofperen met rode wijn

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close