Stoofperen met rode wijn doen het heel goed bij koud weer. Een heerlijk bijgerecht of gewoon als toetje: ze zijn altijd lekker. Een echt Nederlands recept. Of toch niet?
Stoofperen met rode wijn
De rode wijn geeft de peertjes niet alleen een heerlijke smaak, ze zorgt ook voor een prachtige kleur. De kleur zal het mooist zijn wanneer de peertjes helemaal afgekoeld zijn in hun eigen sap, niet weggooien dus na het koken!
Nederlands recept voor stoofperen
Stoofperen voelen voor mij als een echt op-en-top Nederlands recept. Maar wat blijkt? In België (oké, best logisch), Duitsland en Frankrijk eten ze dit ook heel graag. Wat mij nog meer verbaasde, was dat het gerecht ook voorkomt in Engeland, Spanje en Portugal. Helemaal niet zo ‘echt Nederlands’ dus!
Kan dit ook in de Instant Pot?
Deze vraag komt steeds vaker voorbij wanneer we op Flying Foodie een recept delen. Jullie weten het inmiddels al, Flying Foodie staat bekend om haar Nederlandse Instant Pot recepten. Dit recept kun je ook heel goed in de Instant Pot maken.
Je vindt het Instant Pot recept in mijn boek “Flying Foodie’s Multicooker Kookboek” samen met nog 70 andere heerlijke recepten die je allemaal in je Instant Pot / Multicooker met hoge druk kan maken!
Pin dit recept voor Stoofperen met Rode Wijn!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.