Dit recept voor stoofperen uit de Instant Pot is een snelle en simpele manier om stoofpeertjes te maken. Ze hoeven slechts 5 minuten op hoge druk en je hebt heerlijke zachte stoofperen. Dit is een alcoholvrij basisrecept, dat je naar smaak aan kunt vullen met de kruiden en specerijen die jij zelf lekker vindt.
Van geëxplodeerde peren tot een basisrecept
Dit snelle recept voor stoofperen had ik natuurlijk veel eerder online willen zetten. Het is een ideaal recept om met jullie rond de Kerstdagen te delen. Gelukkig kunnen stoofperen de hele winter, en die is pas net begonnen!
Het ontwikkelen van dit recept duurde zo lang, omdat ik keer op keer zat met peren die geëxplodeerd waren in de pot. Soms bleven er een paar heel, maar de meeste leken zo uit The Walking Dead te komen. De smaak zat wel goed, alleen het zag er niet uit. Omdat ik het na een paar pogingen een beetje zat was om wijn en specerijen te gebruiken zonder goede uitkomst, ging ik de keren erna voor een heel eenvoudig basisrecept met alleen perenrood en een stokje kaneel.
Mijn tips: zorg dat je peren helemaal onderstaan en ga niet voor een (volledige) Quick Release!
DEEL 2 – eindelijk te koop!
Na het succes van Flying Foodie’s Multicooker Kookboek vind je in DEEL 2 weer 60 heerlijke recepten voor de multicooker met hoge druk functie. Verrassende recepten voor pasta, soep, stamppot, vlees, kip en zoete gerechten. Ook vind je deze keer een hoofdstuk met extra makkelijke maaltijden en een hoofdstuk voor ontbijt & lunch. Deze keer geen basisrecepten meer, maar allemaal echte gerechten!
Pin deze Stoofperen uit de Instant Pot!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hoi Mariska, worden de peren ook rood zonder dat je perenrood toe moet voegen? Ik hoef niet persé snel klaar te zijn maar zou ze wel graag in de Instant Pot koken. Is de slow cooker een optie?
Groeten, Lammy
Hi Lammy, nee in dit geval niet, want er is namelijk niets anders dat de peren zou kleuren. Je zou wat sap kunnen toevoegen.
Slow cooker is ook mogelijk, ongeveer 3-4 uur op low
Hoi Mariska, ik heb de stoofpeertjes net zo gekookt als mijn moeder altijd deed. Geschild, in partjes, klokhuis eruit, net onder water gezet met een beetje suiker. De volgende keer doe ik er geen suiker bij, want de peertjes zijn zoet genoeg.
Uiteindelijk heb ik ze op het slowcook programma 12 uur gekookt. Ze waren erg lekker, boterzacht en mooi rood.
Groeten, Lammy
Heerlijk gerecht, heb ondertussen mijn eigen variant. Ik snij de peertjes in vieren en doe er een halve fles goedkope gluhwein bij. 5 minuten met QR/NR na10 minuten. Serveren met bolletje kaneelijs. Heerlijk.
Hi Mariska, vraagje, ik wil een grote hoeveelheid maken, ongeveer 30 peren in partjes. Vraagt dit een aanpassing va de kooktijd van 5 minuten naar een langere tijd? Gr. Jerry
Hi Jerry, nee dat is niet nodig! Als je de partjes even groot houdt als je dit altijd doet, moet het goed komen.
Thanks voor de supersnelle reactie!
Kan ik recept ook een paar dagen van te voren maken of dien je het gelijk op te eten? Groetjes, Suzanne
Hi Suzanne, kan heel goed een paar dagen van te voren. Bewaren in eigen vocht in de koelkast
Hi, vraagje: welke settings gebruikte je toen de peertjes explodeerden? Ik wil ze namelijk graag wat roder hebben (maar wel snel koken) dus ik ga experimenteren, maar ik ben wel benieuwd naar wat vooral niet te doen!
Ik gebruikte de hoge druk functie. Het is wel alweer een flinke tijd geleden. Dus geen idee meer welke tijden ik geprobeerd heb. Inmiddels heb ik wel een perfect recept voor stoofperen in de rode wijn voor de multicooker/instant pot, deze vind je in mijn kookboek!