Stoofperen uit de Instant Pot (alcoholvrij)

Deel met vrienden en familie

Dit recept voor stoofperen uit de Instant Pot is een snelle en simpele manier om stoofpeertjes te maken. Ze hoeven slechts 5 minuten op hoge druk en je hebt heerlijke zachte stoofperen. Dit is een alcoholvrij basisrecept, dat je naar smaak aan kunt vullen met de kruiden en specerijen die jij zelf lekker vindt.

Van geëxplodeerde peren tot een basisrecept

Dit snelle recept voor stoofperen had ik natuurlijk veel eerder online willen zetten. Het is een ideaal recept om met jullie rond de Kerstdagen te delen. Gelukkig kunnen stoofperen de hele winter, en die is pas net begonnen!

Het ontwikkelen van dit recept duurde zo lang, omdat ik keer op keer zat met peren die geëxplodeerd waren in de pot. Soms bleven er een paar heel, maar de meeste leken zo uit The Walking Dead te komen. De smaak zat wel goed, alleen het zag er niet uit. Omdat ik het na een paar pogingen een beetje zat was om wijn en specerijen te gebruiken zonder goede uitkomst, ging ik de keren erna voor een heel eenvoudig basisrecept met alleen perenrood en een stokje kaneel.

Mijn tips: zorg dat je peren helemaal onderstaan en ga niet voor een (volledige) Quick Release!

Stoofperen uit de Instant Pot

Stoofperen uit de Instant Pot is een snelle en simpele manier om stoofpeertjes te bereiden. Ze hoeven slechts 5 minuten op hoge druk en je hebt heerlijke zachte stoofperen. Dit is een alcoholvrij basisrecept, dat je naar smaak aan kunt vullen met de kruiden en specerijen.
Porties 7 stoofperen
Voorbereidingstijd 5 min
HP in de Instant Pot 5 min

Ingrediënten

  • 7 stoofperen
  • 3 eetlepels perenrood (naar smaak)
  • 1 stokje kaneel
  • water

Instructies

  • Schil de stoofperen, halveer en verwijder het klokhuis en het steeltje.
  • Doe de peren samen met het kaneel en het perenrood in de Instant Pot. Vul de pot met water tot je peertjes net helemaal onder staan.
  • Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 5 minuten.
  • Zodra de timer afloopt wacht je minimaal 10 minuten, voordat je een Quick Release doet. Je kunt de druk er ook helemaal af laten lopen, een natural release dus.
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, Dessert
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Instant Pot, kerst, zoet

Pin deze Stoofperen uit de Instant Pot!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Stoofperen instant pot pin

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close