Stoofvlees met cranberry’s is een heerlijk, feestelijk en winters stoofgerecht. Gewoon in de pan, heerlijk een paar uur stoven, terwijl je ondertussen andere dingen doet! En het is natuurlijk ook een goed idee met Kerst, bijvoorbeeld met een heerlijke, rijke aardappelpuree en geroosterde spruitjes met honing en amandel!
Op zoek naar meer recepten voor je Kerstmenu? Bekijk dan ook onze pagina met Kerstrecepten voor een feestelijk 2022!
Stoofvlees met cranberry’s
Cranberry’s zijn heerlijke zurige bessen die iets bitters hebben op een prettige manier. Vaak worden ze tot jam, compote of saus gemaakt, maar je kunt ze ook heel goed gebruiken in hartige gerechten als frisse tegenhanger. Eerder deden we dit al in een heerlijke kerstrisotto, bij sticky worstjes en nu dus ook bij stoofvlees met cranberry’s.
Doordat we verse cranberry’s gebruiken hebben geen zuur nodig, zoals azijn of mosterd; de besjes zijn zuur genoeg. De bruine suiker brengt dat ook weer een beetje in balans. Je kunt in plaats van bruine suiker ook appelstroop gebruiken. Helemaal weglaten is niet handig, want dan kan het te bitter worden.
Pin deze Stoofvlees met cranberry’s!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hoi Mariska, kun je dit ook in de Instant pot maken ?
Jazeker! Het recept voor de Instant Pot versie komt a.s. dinsdag online :)!
Kan je dit gerecht ook in de multicooker maken? Welke standen en tijden gebruik je dan?
Ja dat kan, morgen komt het recept online!
Die kan ik nog niet vinden
Kerststoofvlees, hier kan je hem vinden Annelies. Hij is blijven steken in de planningsmodule
Wij hebben de cranberries bij het vlees en de andere ingrediënten gegooid. Was dat de bedoeling, want het is nog aardig zuur
Hi Bart, dat was inderdaad de bedoeling. De bruine suiker bracht bij mij het zure van de cranberries in balans. Je zou wat extra kunnen toevoegen
Wij hebben de cranberries bij het vlees en de andere ingrediënten gegooid. Was dat de bedoeling, want het is nog aardig zuur.
Hoeveel suiker mag ik er dan nog bij gooien? Wij hebben 1,5 kg stoofvlees, 300 gram cranberries, 3 uien, 3x steranijs, 1,5 stokje kaneel. 900 ml runderbouillon, 3 laurierblaadjes en 3 eetlepels bruine suiker. Net een vierde bij gegooid. Mag er eventueel nog meer bij? Fijne dagen gewenst!
Heb je een maatlepels gebruikt? Een eetlepel is meestal groter dan je zou denken. Als het met 3-4 nog te zuur is kan er nog wel 1 a 2 bij.
Ik zou er eerst ook nog wat zout bij toevoegen, gewoon zo of in de vorm van een runderbouillon blokje. Zout neutraliseert zuur namelijk ook.
Ja, wij hadden maatschepjes gebruikt.