Stoofvlees met kruidnoten is een leuk, lekker en hartig Sinterklaas gerecht. Zacht gestoofd vlees in een heerlijke jus. Je vindt in dit artikel niet alleen een recept voor de bereiding in een stoofpan, maar ook die voor een snellere bereiding onder druk, in de Instant Pot of andere multicooker met hogedruk functie!
Stoofvlees met kruidnoten
Het lijkt misschien een heel creatief, of misschien zelfs wel gek, idee om kruidnoten te gebruiken in stoofvlees, maar dat valt eigenlijk best mee. Mijn inspiratie voor dit recept komt van een oud Limburgs/Belgisch recept, waarbij ze stoofvlees maken met ontbijtkoek!
Hoewel dit recept natuurlijk Sinterklaas schreeuwt, kun je het ook heel goed met Kerst maken. De kruidnoten hoeven helemaal niet super vers of zelfs nog een beetje knapperig te zijn: we gaan ze toch in de saus stoven! In plaats van kruidnoten kun je ook speculaasjes gebruiken of natuurlijk ontbijtkoek.
Andere lekkere Sinterklaas recepten
Zoek je nog meer inspiratie voor in de keuken tijdens Sinterklaas? Bekijk dan eens één van onze andere Sinterklaas recepten:
- Vliegensvlugge trifle met speculoosmousse
- Feestelijke hartige banketletter met gehakt
- Kleine banketbolletjes gevuld met spijs
- Speculaas cupcakes
- Koolhydraatarme pepernoten, een echte feesttraktatie
Pin dit recept voor stoofvlees met kruidnoten!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Ziet er heerlijk uit. Als je een kleiner portie maakt moet de tijd voor de high pressure-cooker dan ook naar beneden?
Hi Mariella, de tijd blijft altijd het zelfde (ook als je bijvoorbeeld een dubbel portie zou maken). De pan komt waarschijnlijk wel sneller op druk door dat er minder in zit.
Zorg er bij een kleinere versie wel voor dat er altijd minimaal 240ml vocht bij zit, anders kan de pot moeilijk op druk komen.
Thanks, ik ga het zo proberen😃