Stroopwafel panna cotta met karamelsaus

Deel met vrienden en familie

Stroopwafel panna cotta met karamelsaus combineert drie dingen die op zichzelf al heel lekker zijn en samen ook ontzettend goed werken. Of je dit romige toetje nou helemaal zoet houdt of een vleugje zout toevoegt, het wordt sowieso smullen!

De panna cotta houden we gewoon simpel, zonder fratsen, zodat hij kan ‘shinen’ met zijn romigheid. De vraag is alleen of je voor gewone karamelsaus gaat of voor de gezouten versie. Zelf vind ik een vleugje zout erg lekker: dat breekt het zoet een beetje. Of zoals ze bij Masterchef Australia vaak zeggen: “it cuts through the sugar”.

 stroopwafel panna cotta

Ingrediënten Stroopwafel panna cotta

voor vier personen

3 blaadjes gelatine
250 ml melk
250 ml slagroom
25 g suiker
1 vanillepeul (of een theelepel vanille extract)

homemade karamelsaus (met of zonder zout, allebei zijn lekker, de saus kun je al veel eerder maken).
stroopwafels (ik gebruikte deze keer mini’s)

Overige benodigdheden
4 kleine glaasjes
huishoudfolie

Bereiding

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water (warm water smelt de gelatine, dat mag niet!).
  2. Snijd de vanillepeul doormidden en schraap de zaadjes eruit. Doe de ‘lege’ peul samen met de zaadjes in een steelpan, samen met de overige ingrediënten.
  3. Zet het pannetje op het vuur en verwarm deze tot het net kookt. Haal het vervolgens direct van het vuur af. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en roer deze door de warme mix heen. Verdeel het mengsel over je vormpjes.
  4. Als je het vervelend of lelijk vindt dat er een vel op je panna cotta komt, dek ze dan af met een stuk huishoudfolie, voordat je ze in de koelkast plaatst. Laat ze minimaal 6 uur, maar liever nog de hele nacht, in de koelkast opstijven.
  5. Verwijder de huishoudfolie van de panna cotta’s en schenk een flinke laag (gezouten) karamel over elk toetje.
  6. Breek de stroopwafels in kleine stukjes en strooi deze er bovenop. Tip: doe dit vlak voor het serveren, dan blijven de koekjes lekker knapperig!

Panna cotta met stroopwafel

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close