Suikervrij matcha ijs in een handomdraai

Deel met vrienden en familie

Suikervrij Groene thee matcha ijs

Suikervrij matcha ijs is heerlijk smeuïg zoet, met een vleugje bitter door de matcha. Dit heerlijke ijsje is helemaal geen guilty pleasure, want het bevat amper vet en geen toegevoegde suiker. En ook goed nieuws voor vegan’s en lactose-intoleranten: het ijs is ook nog eens lactose vrij!

De kleur van je ijs is erg afhankelijk van de kwaliteit van je matcha. Zelf gebruikte ik voor dit ijs een matcha poeder van kookkwaliteit; goed genoeg voor dit recept. Het strooisel dat je rond het ijs ziet, is matcha van een hogere kwaliteit en dit zie je aan de kleur: veel helderder en groener.

Suikervrij Matcha ijs

Benodigdheden Suikervrij matcha ijs

1 rijpe banaan
1 theelepel matcha

tja…. dat was het alweer 🙂

Gek op matcha? Bekijk dan ook eens onze andere recepten met dit groene poeder.

Bereiding Suikervrij matcha ijs

  1. Schil je banaan en snijd hem in plakjes. Doe deze in een zakje en plaats in de vriezer, tot ze bevroren zijn. Zelf vind ik het handig om altijd wel een banaan in de vriezer te hebben.
  2. Doe de bevroren plakjes banaan in de keukenmachine (of blender, staafmixer hakbakje), voeg matcha toe en maal tot het geheel smeuïg is. Wil het niet helemaal lukken, voeg dan een klein scheutje melk toe. Dit mag ‘gewone’ melk zijn, maar ook amandelmelk of kokosmelk kan erg lekker zijn. Als je gewone melk toevoegt, is het recept natuurlijk niet meer vegan, paleo of lactose vrij.
  3. Schep het ijs uit de machine in een kom en eet het direct op!

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close