Appelmoes ijsjes

Deel met vrienden en familie

Maak supersnel zonder ijsmachine het lekkerste, suikervrije, appel ijs met appelmoes. Van groot tot klein, iedereen is gek op dit makkelijk te maken ijsje. Pak je ijsvorm er maar bij!

Appel ijs

Deze ijsjes eet ik al zolang als ik me kan herinneren. Het recept heb ik tot nu toe nooit gedeeld, omdat het haast te eenvoudig is. Toch was iedereen in mijn omgeving enthousiast als ik hen ‘mijn geheim’ vertelde.

Het is snel, simpel en supermakkelijk om te maken. Zowel kinderen als volwassenen zijn er gek op en om het dan nog af te toppen is het ook nog eens goedkoop. Je hebt niet eens een ijsmachine nodig!

Dus bij deze deel ik het recept met jullie allemaal!

Appelmoes ijses

Suikervrije ijsjes met appelmoes

Met suikervrij wordt in dit geval, zoals eigenlijk altijd in de culinaire wereld, vrij van toegevoegde suiker bedoeld. We gebruiken alleen de natuurlijke suikers die al in de appel zitten. Het is daarvoor wel belangrijk dat je een appelmoes gebruikt waar geen suiker aan is toegevoegd. Gelukkig komt dit bij appelmoes steeds minder vaak voor, maar het loont wel om de achterkant van je pot of pakjes even te bekijken.

Let op, wanneer er wordt geadverteerd met “extra zoete appels” betekent dit inderdaad dat de appels van nature zoeter zijn, maar dat betekent ook dat er in die appels (van nature) meer suiker zit.

Het liefst maak ik mijn appelmoes zelf, ook als ik geen suikervrije appel ijsjes ga maken trouwens. Dat gaat super snel met de Instant Pot (zie bijvoorbeeld mijn appelcompote uit de Instant Pot), maar ook met een bereiding in een normale pan is het zo gedaan. Je hebt dan helemaal zelf in de hand welke appels je gebruikt en je kunt lekker specerijen toevoegen, zoals kaneel!

Zelf vind ik een tikkie zure appel lekker verfrissend in deze ijsjes.

Suikervrije appel ijsjes

Maak supersnel zonder ijsmachine het lekkerste, suikervrije, appel ijs met appelmoes. Van groot tot klein, iedereen is gek op dit makkelijk te maken ijsje. Pak je ijsvorm er maar bij!
Porties 4
Voorbereidingstijd 4 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 5 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 400 gr appelmoes (suikervrij)

Instructies

  • Was je ijsvorm en maak deze goed droog, je wilt geen extra water in je vorm hebben.
  • Schep de appelmoes in de vormpjes. Deze hoeveelheid zou genoeg moeten zijn voor vier ijsjes, maar afhankelijk van jouw vorm kunnen dit er net meer of minder zijn.
  • Zet de ijsjes in de vriezer en laat ze minimaal 4 uur opvriezen.
  • Houd de vorm kort onder een straal warm water en trek de ijsjes voorzichtig uit hun vorm.

Notities

Dit werkt ook heel goed met appel-perenmoes!
Auteur: Mariska
Gang: ijs, toetje, tussendoortje
Keuken: Westers
Trefwoord: appel, ijs

Pin deze Suikervrije appel ijsjes met appelmoes!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Suikervrije appelmoes ijsjes zelf maken

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close