Super gezonde groene soep

Deel met vrienden en familie

Hoe groener, hoe gezonder. Natuurlijk gaat dat niet altijd op, maar bij deze super gezonde groene soep wel! Een lekker vullende soep, die je zo aan je dagelijkse hoeveelheid groente helpt!

Hebben jullie dat ook, dat wanneer je eten groen is, je automatisch het gevoel krijgt dat je gezond bezig bent? Het mooie van deze soep is dat hij koud ook nog heel lekker is. Kun je de volgende dag op kantoor ook nog genieten van een lekker gezond soepje!

Gezonde Groene Soep voor het Hele Gezin

Deze gezonde groene soep is niet alleen een feestje voor de smaakpapillen, maar ook een slimme manier om extra groenten binnen te krijgen, zelfs voor de kleinste eters. Door de heldere, groene kleur noemen we het thuis graag “Hulk-soep”—een leuke manier om kinderen enthousiast te maken voor al die voedzame ingrediënten. De soep zit boordevol broccoli, courgette en spinazie, wat niet alleen zorgt voor een levendige kleur, maar ook voor een flinke dosis vitamines en mineralen. Het lage koolhydraatgehalte maakt deze soep bovendien ideaal voor wie een gezonde, koolhydraatarme maaltijd zoekt.

Dankzij de zachte smaak en de smeuïge textuur is deze soep makkelijk te eten en perfect om koud of warm te serveren. Handig als lunch op kantoor of als voedzame snack na school. De spinazie wordt pas op het laatste moment toegevoegd, waardoor alle gezonde stoffen behouden blijven. Deze “Hulk-soep” helpt niet alleen om makkelijk aan je dagelijkse groente-inname te komen, maar brengt ook kleur en plezier aan tafel!

Super gezonde groene soep

Hoe groener, hoe gezonder. Natuurlijk gaat dat niet altijd op, maar bij deze super gezonde groene soep wel! Een lekker vullende soep, die je zo aan je dagelijkse hoeveelheid groente helpt!
Porties 5 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui
  • 2 tot 4 teentjes knoflook
  • 1 flinke stronk broccoli
  • 1 courgette
  • 1,5 l bouillon naar keuze
  • 200 g verse spinazie

Instructies

  • Snipper de ui en de teentjes knoflook (persen mag natuurlijk ook als je dat fijner vindt werken).
    1 middelgrote ui, 2 tot 4 teentjes knoflook
  • Was de groentes goed. Snijd de broccoli bloemen in roosjes en de stronk in kleine blokjes. Je hoeft de stronk dus niet weg te gooien! Snijd de courgette ook in kleine blokjes.
    1 flinke stronk broccoli, 1 courgette
  • Fruit de ui met een klein beetje olie in een grote (soep)pan. Voeg na een minuut of twee de knoflook toe.
  • Voeg de stronk van de broccoli toe en bak voor een minuut mee. Gooi vervolgens de rest van de broccoli en de courgette erbij en bak het geheel zo'n 5 minuten.
  • Voeg de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens zo'n 15 minuten zacht koken of tot de broccoli gaar is.
    1,5 l bouillon
  • Nu zul je  misschien denken: er zat toch ook spinazie in? Klopt, maar die hoeft maar heel kort! Gooi als laatste de gewassen spinazie bij de soep. Haal de soep van het vuur en laat nog minimaal 2 minuten rusten.
    200 g verse spinazie
  • Pureer het geheel goed met staafmixer.
Auteur: Mariska
calorieën: 63kcal
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: gezond, groente, kerst vegan, kidsproof, koolhydraatarm, maaltijdsoep, Soep, vegetarisch

Nutrition

Calorieën: 63kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 7g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.5g | Polyunsaturated Fat: 0.2g | Monounsaturated Fat: 0.3g | Sodium: 1187mg | Potassium: 733mg | Fiber: 3g | Sugar: 3g | Vitamin A: 4209IU | Vitamin C: 71mg | Calcium: 97mg | Iron: 2mg

 

Groene Soep lekker en gezond

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Há, hier heb ik alles voor in huis vanavond en heb heel veel zin in een soepje.
    Ik ga hem maken! 🙂

    1. Altijd fijn als je alles al in huis hebt! Heeft de soep gesmaakt?

  2. beste,
    Heb deze soep deze middag gemaakt met maar 2 teentjes knoflook
    Ik vind de soep nogal wat flets! welke kruiden kan ik hier nog bijdoen!
    mvg`D’Haeze Rita

    1. Hoi Rita, dit kan ook liggen aan de soort bouillon.
      Kruiden die je toe kan voegen zijn bijvoorbeeld nootmuskaat, bieslook, Chili of cayennepeper en/of tijm.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close