Super luxe wentelteefjes om van te watertanden

Luxe wentelteefjes met melkbroodjes
Wentelteefjes zijn natuurlijk al een feestje op zich, maar met dit recept maak je super luxe wentelteefjes om van te watertanden. Glaasje mimosa erbij en je bent helemaal klaar voor een luxe ontbijt!

Foodblog Swap: Pienskeuken

Voor deze ronde van de Foodblog Swap, mocht ik aan de slag met de blog van Pien: Pienskeuken. Op haar blog vind je allemaal lekkere, gezonde recepten. Nog helemaal in de sfeer van luxe ontbijtjes besloot ik aan de slag te gaan met haar wentelteefjes. In haar recept voor wentelteefjes gebruikt Pien een banaan in plaats van melk. Wij laten de melk ook weg, maar wij gaan nog een stukje luxer door voor slagroom te kiezen.

Melkbroodjes

Bij luxe wentelteefjes moet ik altijd denken aan uitgebreid brunchen, vaak wanneer ik op reis ben. Bij de lekkerste die ik gegeten heb, werd er vaak brioche brood gebruikt. Nu is dat in een normale Nederlandse supermarkt niet zo makkelijk te verkrijgen. Gelukkig heb ik iets gevonden wat heel erg in de buurt komt, namelijk melkbroodjes. Ze hebben ook nog eens een leuke vorm. Dat geeft wat mij betreft meteen een luxere uitstraling dan wanneer je een casino-wit gebruikt.

luxe wentelteefjes

Ingrediënten Super luxe wentelteefjes

voor twee personen

3 melkbroodjes
1 ei (groot)
3-4 eetlepels slagroom
0.5 – 1 theelepel kaneel
roomboter

Optioneel: poedersuiker en (rood) fruit.

Overige benodigdheden: koekenpan, spatel, keukenrol en een diep bord.

Bereiding Super luxe wentelteefjes

  1. Roer in een diep bord het ei, de slagroom en de kaneel goed door elkaar heen. Snijd de melkbroodjes doormidden.
  2. Verwarm wat boter in een pannetje op middelhoog vuur. Doop een melkbroodje in je eiermengel en bak deze in de pan mooi goudbruin.
  3. Herhaal het proces voor al je broodjes.
  4. Serveer de super luxe wentelteefjes met wat poedersuiker en heerlijk vers rood fruit.

Paar handige tips: melkbroodjes zijn zacht en nemen snel vocht op. Laat ze er niet in liggen terwijl je de anderen bakt, want dan heb je kans dat ze teveel opnemen en uit elkaar vallen. Veeg de pan met een stukje keukenrol steeds schoon, anders krijg je zwart/bruine vlekjes op de volgende wentelteefjes!

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *