Deze super snelle koolhydraatarme burgerbroodjes zijn nog sneller klaar dan je zult denken. Even door elkaar mixen, 1,5 minuut in de magnetron en *ping* klaar zijn je broodjes!
Toen ik deze burgerbroodjes tegen kwam, kon ik niet geloven dat ze binnen twee minuten klaar zouden zijn en zeker niet dat ze goed zouden smaken. Na wat oefenen heb ik het perfecte broodje.
Tips en bevindingen bij het maken van koolhydraatarme burgerbroodjes
- Zorg ervoor dat je je bakpoeder goed afstrijkt, teveel geeft een bijsmaak. Te weinig en je broodje stijgt niet genoeg.
- Kruiden toevoegen kan, maar wel in mini hoeveelheden. Het wordt heel snel te sterk. Kurkuma geeft de broodjes een mooie kleur.
- Net als bij gewone burgerbroodjes is het lekker als je de broodjes na het doorsnijden even droog toast in een hete pan.
- Je kunt wat zaadjes onderin het kommetje strooien, dit geeft een leuk effect.
- De eerst keer dat je ze maakt, denk je misschien dat het broodje erg klein is en je er twee nodig hebt voor een burger. Geloof mij, dit is niet nodig: ze vullen goed. Daarnaast zijn burgerbroodjes altijd wat aan de dunne kant, er moet immers een goede vulling tussen.
- Een snufje zout is lekker, maar hou dit net als de kruiden minimaal, anders neemt het de smaak over.
- Je kunt alle soorten olie gebruiken, maar zelf vind ik een milde olijfolie het lekkerst.
- Geen fan van amandel, of vind je dat te vet? Gebruik dan kokosmeel. Het smaakt hetzelfde, alleen ruikt je broodje dan wel een beetje naar kokos. Je hebt maar één eetlepel kokosmeel nodig.
- Mengen doe je in een andere kom, dan waarin je hem verwarmt. Dit geeft het mooiste effect.
Eet jij vaker koolhydraatarm? Probeer dan ook eens onze koolhydraatarme shoarmarol of koolhydraatarme bloemkool Mac ’n Cheese. We hebben ook een heel koolhydraatarm weekmenu voor je.
Lekker. Zou het ook in de airfryer kunnen? En hoe lang?
Heb je een idee?
Groetjes
Lijkt me lekker en makkelijk.
Zou het ook in de airfryer kunnen?
Hi Conny daar heb ik zelf geen ervaring mee, maar ik denk het wel
kan ook in de airfryer ik maak ze altijd in de fryer
Hoi Conny, dacht dat het om een ander recept ging (namelijk de kha kwark broodjes). Deze hebben de snelheid van magnetron nodig, dat zorgt voor de luchtigheid.
Ik maak deze vaker met een handje geraspte kaas erdoor. Paar minuutjes in de magnetron of kwartiertje in de oven (vind ik persoonlijk lekkerder).