Mongolian Beef is een gerecht dat wereldwijde populariteit heeft verworven door de heerlijke combinatie van zoete en hartige smaken. Het gehakt in dit makkelijke gerecht is bedekt met een rijke, plakkerige saus. Of je nu een fan bent van de Aziatische keuken, of gewoon op zoek bent naar iets nieuws: dit recept zal zeker indruk maken op je smaakpapillen. Het is ook nog eens makkelijk klaar in 15 minuten!
Mongolian Beef
Mongools rundvlees is een populair Chinees-Amerikaans gerecht, dat bestaat uit rundvlees dat wordt geroerbakt met groenten, zoals lente-ui, knoflook en gember, in een hartige saus. Het gerecht is vernoemd naar de kookstijl, maar heeft voor de rest niets met de Mongoolse keuken te maken. Het is een populair menu-item in Chinese restaurants in Amerika. Net zoals bijvoorbeeld Bami zoals van de Chinees weinig te maken heeft met de authentieke Chinese keuken.
Het rundvlees dat in Mongolian Beef wordt gebruikt, is typisch flank steak of entrecote, dun gesneden, tegen de draad, zodat het mals blijft. In dit gerecht gebruiken we echter rundergehakt. Dit maakt het gerecht nog sneller klaar, makkelijk om te maken én goedkoper (ook niet onbelangrijk!).
Mongolian Beef wordt meestal geserveerd op een bedje van gestoomde rijst of noedels en gegarneerd met extra gesneden lente-uitjes.
De perfecte saus
Het belangrijkste bij de Mongolian Beef is de saus. Deze bevat een aantal Aziatische ingrediënten, die tegenwoordig goed te verkrijgen zijn:
- Sojasaus
- Oestersaus
- Zwarte peper
- Donkere sojasaus
- Shaoxing wijn
Mocht je geen Shaoxing wijn kunnen krijgen, dan kun je dit ook vervangen door mirin. Allebei niet tot je beschikking? Vervang het dan door water. De donkere sojasaus zorgt er vooral voor dat de kleur van de saus mooi donker wordt.
Pin deze Mongolian Beef!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.