Super snelle Mongolian Beef

Deel met vrienden en familie

Mongolian Beef is een gerecht dat wereldwijde populariteit heeft verworven door de heerlijke combinatie van zoete en hartige smaken. Het gehakt in dit makkelijke gerecht is bedekt met een rijke, plakkerige saus. Of je nu een fan bent van de Aziatische keuken, of gewoon op zoek bent naar iets nieuws: dit recept zal zeker indruk maken op je smaakpapillen. Het is ook nog eens makkelijk klaar in 15 minuten!

Mongolian Beef

Mongools rundvlees is een populair Chinees-Amerikaans gerecht, dat bestaat uit rundvlees dat wordt geroerbakt met groenten, zoals lente-ui, knoflook en gember, in een hartige saus. Het gerecht is vernoemd naar de kookstijl, maar heeft voor de rest niets met de Mongoolse keuken te maken. Het is een populair menu-item in Chinese restaurants in Amerika. Net zoals bijvoorbeeld Bami zoals van de Chinees weinig te maken heeft met de authentieke Chinese keuken.

Het rundvlees dat in Mongolian Beef wordt gebruikt, is typisch flank steak of entrecote, dun gesneden, tegen de draad, zodat het mals blijft. In dit gerecht gebruiken we echter rundergehakt. Dit maakt het gerecht nog sneller klaar, makkelijk om te maken én goedkoper (ook niet onbelangrijk!).

Mongolian Beef wordt meestal geserveerd op een bedje van gestoomde rijst of noedels en gegarneerd met extra gesneden lente-uitjes. 

De perfecte saus

Het belangrijkste bij de Mongolian Beef is de saus. Deze bevat een aantal Aziatische ingrediënten, die tegenwoordig goed te verkrijgen zijn: 

  • Sojasaus
  • Oestersaus
  • Zwarte peper
  • Donkere sojasaus
  • Shaoxing wijn

Mocht je geen Shaoxing wijn kunnen krijgen, dan kun je dit ook vervangen door mirin. Allebei niet tot je beschikking? Vervang het dan door water. De donkere sojasaus zorgt er vooral voor dat de kleur van de saus mooi donker wordt. 

Super snelle Mongolian Beef

Mongolian Beef is een gerecht dat wereldwijde populariteit heeft verworven door de heerlijke combinatie van zoete en hartige smaken. Het gehakt in dit makkelijke gerecht is bedekt met een rijke, plakkerige saus. Of je nu een fan bent van de Aziatische keuken, of gewoon op zoek bent naar iets nieuws: dit recept zal zeker indruk maken op je smaakpapillen. Het is ook nog eens makkelijk klaar in 15 minuten!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 5 stuks lente-ui liefst dunne
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gember fijn geraspt
  • 1 rode paprika
  • 500 gr rundergehakt
  • 0.5 theelepel sesamolie
  • 1 Spaanse peper
  • neutrale olie

Saus

  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 0.5 theelepel donkere sojasaus
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels Shaoxing wijn of mirin
  • 1 snuf zwarte peper
  • 4 eetlepels water
  • 1 eetlepel maïzena

Om erbij te serveren

  • rijst

Instructies

  • Snijd het witte gedeelte van je lente-ui in fijne ringen. De rest snijden we in stukken van stukken van ongeveer 3 centimeter. Leg de dikkere delen apart van de dunnere.
    5 stuks lente-ui
  • Plet en snijd de knoflookteentjes fijn en rasp de gember. Snijd de paprika in repen.
    4 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 2 theelepels gember
  • Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar en zet klaar.
    3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel oestersaus, 0.5 theelepel donkere sojasaus, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels Shaoxing wijn, 4 eetlepels water, 1 eetlepel maïzena, 1 snuf zwarte peper
  • Verwarm olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt aan alle kanten goed bruin; zeker 6 tot 7 minuten. Schep daarna het gehakt uit de pan.
    500 gr rundergehakt, neutrale olie
  • Voeg nog een beetje olie toe en voeg het witte gedeelte van de lente-ui, de gember en knoflook toe en fruit dit een minuut mee.
    1 Spaanse peper
  • Voeg de dikkere delen van de lente-ui en paprika toe en bak dit een goede minuut mee.
  • Voeg de saus toe en roer goed door. Laat even bubbelen tot de saus dikker wordt.
  • Schep de gehakt er weer doorheen, samen met de rest van de lente-ui en de sesamolie.
    0.5 theelepel sesamolie
  • Serveer je Mongolian Beef met een goede kom rijst!
    rijst
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Chinees, fusion
Trefwoord: gehakt, roerbak

Pin deze Mongolian Beef!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close