Deze super snelle ‘spekkoek koekjes’ hebben de heerlijke smaak van spekkoek, maar zijn klaar in een fractie van de tijd. Waar een spekkoek meestal al zo’n 10 minuten per laag in de oven moet (en een goede spekkoek heeft veel laagjes!) hoeven deze koekjes in totaal maar 10 minuten in de oven.
Doordat ze zo makkelijk te maken zijn en geen ei of andere rauwe producten bevatten kun je lekker van het deeg snoepen. Handig als je de koekjes wilt maken met kleine helpertjes, die niet van het deeg kunnen afblijven!
Spekkoek, maar dan snel
Wij zijn gek op spekkoek. Die heerlijke, ietwat kleffe, laagjes kruidige cake afgewisseld met laagjes boterige vanille. Als je de tijd hebt raad ik je aan eens echte spekkoek te maken. Het is niet heel moeilijk om te maken, maar het kost wel wat tijd: je moet elke 10 minuten naar de oven, om een nieuw laagje beslag toe te voegen aan je spekkoek. Dit koekje heeft hetzelfde samenspel van kruiden en vanille, is lekker boterig, maar heeft in tegenstelling tot een normale spekkoek een beetje een bite en kruimel.
Zelf kruiden malen
Je kunt voor dit recept heel goed gemalen kruiden gebruiken. Alleen ik heb gemerkt dat het voor de smaak beter is als je zelf je kruiden maalt of raspt. Nootmuskaat maak ik fijn met een fijne Microplane rasp. Voor de kruidnagels, kardemom (wel eerst uit de peul halen) en zelfs kaneel gebruik ik een elektrisch koffiemolentje. Dit werkt echt perfect en zo snel. Een andere manier in vermalen in de vijzel. Zeker voor de kruidnagel gebruik ik daarna nog wel even een zeefje, na het vijzelen. Op een brokje kruidnagel bijten is namelijk niet bepaald lekker in een koekje.
Pin deze Spekkoek koekjes!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.