Super snelle vega chili met vier soorten bonen is alles wat je nodig hebt na een lange, druiligere dag. Super makkelijk om te maken en het staat zeker binnen 30 minuten op tafel!
Trek in chili, maar even geen zin om lang te wachten? Dan is dit het recept voor jou! Ook nog eens super makkelijk in grotere hoeveelheden te maken. Door gebruik te maken van verschillende bonen, maak je deze vegetarische chili net even wat spannender. De laatste keer gebruikte ik een combinatie van kidney, borlotti, canellini en zwarte bonen, maar wat mij betreft kun je alle combinaties gebruiken.
Benodigdheden Super snelle vega chili
voor twee ruime porties
1 middelgrote ui
2 a 4 teentjes knoflook
4 kleine blikjes bonen (of ongeveer 350 gram bonen)
1 klein blikje mais
1 pakje of blikje tomatenblokjes
3 theelepels komijnpoeder
2 a 3 theelepels chili poeder
Olijfolie, zout & peper
Optionele extra’s
– Kaas (geraspt)
– Avocado blokjes
– Zure Room
– Koriander / Peterselie / Bieslook (fijngehakt)
– Nacho’s, Taco’s of Wraps
Bereiding Super snelle vega chili
- Snipper een ui en fruit deze 3 a 4 minuutjes in wat olijfolie. Voeg vervolgens de kruiden en knoflook toe en fruit die nog even een minuut mee. Laat ondertussen je bonen uitlekken en spoel ze eventueel na met wat water (dat vind ik zelf altijd wel zo fijn).
- Voeg de tomatenblokjes, bonen en mais toe en roer het voorzichtig door, terwijl je het geheel verwarmt. Alles warm? Klaar is je chili!!
- Schep de chili op borden en voeg eventueel nog wat van de optionele extra’s toe (of allemaal, wel zo lekker!!)
Makkelijk en snel klaar! Eet smakelijk!