Supersnel stoofvlees uit de Instant Pot is makkelijk binnen een uur klaar. Zo kun je nog eens last-minute besluiten om stoofvlees te eten, zonder in te leveren op smaak.
DEEL 2 – eindelijk te koop!
Na het succes van Flying Foodie’s Multicooker Kookboek vind je in DEEL 2 weer 60 heerlijke recepten voor de multicooker met hoge druk functie. Verrassende recepten voor pasta, soep, stamppot, vlees, kip en zoete gerechten. Ook vind je deze keer een hoofdstuk met extra makkelijke maaltijden en een hoofdstuk voor ontbijt & lunch. Deze keer geen basisrecepten meer, maar allemaal echte gerechten!
Stoofvlees uit de Instant Pot!
Liefde voor stoofvlees, maar wat is het altijd een werk. Stoofvlees heeft iets nostalgisch voor mij: mijn oma maakte het altijd voor ons en mijn moeder ook. Terwijl ze er zelf niet eens van houdt, door de vetjes. Door de jaren heen heb ik het recept geperfectioneerd en er een aantal variaties op gemaakt. Het enige wat constant was, was de lange tijd die het op moest staan, zeker zo’n 3 tot 4 uur, tot nu toe….
In de Instant Pot hoeft het slechts 30 minuten in de pot, dus zelfs inclusief voorbereiding ben je binnen een uur klaar. Waar ik voorheen een dag van tevoren ’s avonds nog aan de slag ging met stoofvlees, kan ik nu gewoon tijdens een bezoek aan de supermarkt nog bedenken dat ik ’s avonds stoofvlees wil eten! En nee, dit is geen gesponsorde post, het resultaat is gewoon verbluffend goed! Ik denk niet dat je proeft dat dit stoofvlees zo snel klaar was!
Nog meer recepten voor je electrische hoge druk pan
Hier vind je nog meer recepten voor de Instant Pot die trouwens ook heel goed gemaakt kunnen worden in andere electrische hoge druk pannen, wat dacht je bijvoorbeeld van:
- Instant Pot Zuurkool stamppot (simpel!)
- Oma’s gehaktballen uit de Instant Pot (snelkookpan)
- Italiaanse gehaktballetjes uit de Instant Pot
- Boeuf Bourguignon uit de Instant Pot
- Appelcompote uit de Instant Pot

Hoi Mariska, ik heb de IP nog maar 1 dag en maak altijd vaak stoofpotjes met riblappen en heel veel groente. Kan ik de groente er gewoon bij doen en is het dan ook binnen het half uur klaar?
Hi Astrid, ja dat zou prima moeten kunnen. De groentes,afhankelijk van het soort, zullen ook wel vocht afgeven. Dus misschien iets minder bouillon toevoegen?
Dank je wel Mariska. Ik ga het proberen.
Kun je de saus ook met ontbijtkoek doen ipv maïzena
Dat moet wel kunnen, weet alleen zelf niet precies wat de verhouding daar voor is.
Fijn recept! Misschien kan je erbij zetten dat wanneer je een aparte pan gebruikt om aan te braden, je met bouillon de schraapsels losweekt voordat je de pan afspoelt. Die aanbaksels bevatten de meeste smaak, zonde om weg te gooien…
Hi Jeroen, daar heb je helemaal gelijk in! Ik doe dat zelf eigenlijk altijd al, het gaat alleen inmiddels zo automatisch dat ik dit denk ik niet duidelijk in mijn recept heb gezet 🙂 !
Als je van 500 gram sukadelappen stoofvlees maakt moet je de hoeveelheid runderbouilon ook aanpassen in het recept?
Hi Aly, nee dat is in dit geval niet nodig, maar mag wel. Ik zou voor 250ml gaan
Wat doe je met de mosterd?
In stap 5 doe je die in de pot
Het is een heerlijk recept en ik heb het al 3x gemaakt. Het enige is dat mijn vlees toch echt lannger nodig heeft dan 20 min. Ik heb riblappen en sucadelappen gebruikt van de AH. Ik zet mijn instantpot op ‘pressure cooker’ en op de stand ‘high’. Het vlees is echt pas na 60 minuten mals. Het is niet erg, want ik kan in de tussentijd andere dingen doen. Maar toch ben ik benieuwd waarom het bij mij langer duurt. Heb jij een idee Mariska?
Hi Saar, smaken verschillen natuurlijk. Waar de een juist wat bite wilt, wilt de andere juist dat het helemaal uit elkaar valt. Echter is 60 minuten op HP wel heel erg lang. De range is meer 20-35 minuten. Ik gebruik zelf ook regelmatig het vlees van de AH, dus ik vermoed dat daar het verschil niet ligt. Hoe groot snijd je het vlees? Welk merk en type multicooker gebruik je? Zijn er ingrediënten ut het recept die je hebt aangepast of weggelaten? Hou je ook de NR aan? En na 60 minuten heeft het vlees nog veel smaak, of is het vooral “mals” en heeft de jus veel smaak?
Hoi hoi als ik hier pompoen wil bij doen kan ik dat gelijk doen of beter als het vlees klaar is nog 5 of 10 min extra zodat de pompoen geen puree wordt?
Ik zou voor het laatste gaan
Heb dit gisteren gemaakt en man wat was het lekker. Zeker voor herhaling vatbaar. Ik had een dag eerder worteltjes gekookt en die er op het lastst bij gedaan. Om de vingers bij af te likken. Vind trouwens alle recepten tot nu toe lekker en makkelijk te maken. Goede uitleg en geen recept is te ingewikkeld. Mijn favoriete recepten site.