Supersnel stoofvlees uit de Instant Pot is makkelijk binnen een uur klaar. Zo kun je nog eens last-minute besluiten om stoofvlees te eten, zonder in te leveren op smaak.
Stoofvlees uit de Instant Pot!
Liefde voor stoofvlees, maar wat is het altijd een werk. Stoofvlees heeft iets nostalgisch voor mij: mijn oma maakte het altijd voor ons en mijn moeder ook. Terwijl ze er zelf niet eens van houdt, door de vetjes. Door de jaren heen heb ik het recept geperfectioneerd en er een aantal variaties op gemaakt. Het enige wat constant was, was de lange tijd die het op moest staan, zeker zo’n 3 tot 4 uur, tot nu toe….
In de Instant Pot hoeft het slechts 30 minuten in de pot, dus zelfs inclusief voorbereiding ben je binnen een uur klaar. Waar ik voorheen een dag van tevoren ‘s avonds nog aan de slag ging met stoofvlees, kan ik nu gewoon tijdens een bezoek aan de supermarkt nog bedenken dat ik ‘s avonds stoofvlees wil eten! En nee, dit is geen gesponsorde post, het resultaat is gewoon verbluffend goed! Ik denk niet dat je proeft dat dit stoofvlees zo snel klaar was!
Nog meer recepten voor je electrische hoge druk pan
Hier vind je nog meer recepten voor de Instant Pot die trouwens ook heel goed gemaakt kunnen worden in andere electrische hoge druk pannen, wat dacht je bijvoorbeeld van:
- Instant Pot Zuurkool stamppot (simpel!)
- Oma’s gehaktballen uit de Instant Pot (snelkookpan)
- Italiaanse gehaktballetjes uit de Instant Pot
- Boeuf Bourguignon uit de Instant Pot
- Appelcompote uit de Instant Pot
Hoi Mariska, ik heb de IP nog maar 1 dag en maak altijd vaak stoofpotjes met riblappen en heel veel groente. Kan ik de groente er gewoon bij doen en is het dan ook binnen het half uur klaar?
Hi Astrid, ja dat zou prima moeten kunnen. De groentes,afhankelijk van het soort, zullen ook wel vocht afgeven. Dus misschien iets minder bouillon toevoegen?
Dank je wel Mariska. Ik ga het proberen.
Kun je de saus ook met ontbijtkoek doen ipv maïzena
Dat moet wel kunnen, weet alleen zelf niet precies wat de verhouding daar voor is.
Fijn recept! Misschien kan je erbij zetten dat wanneer je een aparte pan gebruikt om aan te braden, je met bouillon de schraapsels losweekt voordat je de pan afspoelt. Die aanbaksels bevatten de meeste smaak, zonde om weg te gooien…
Hi Jeroen, daar heb je helemaal gelijk in! Ik doe dat zelf eigenlijk altijd al, het gaat alleen inmiddels zo automatisch dat ik dit denk ik niet duidelijk in mijn recept heb gezet 🙂 !