Surinaams rundvlees met masala is heerlijk, zacht gesudderd rundvlees met de kenmerkende Surinaamse smaken. Tijdens het stoven vult je keuken zich met jaloersmakende geuren. Maak een extra grote portie, zodat je er gezellig met elkaar van kan genieten of vries wat porties in voor op drukke dagen!
Gek op de Surinaamse keuken? Kijk dan hier voor meer recepten uit deze fantastische wereld keuken. Of neem een kijkje bij de Indonesische recepten; vanwege de overeenkomsten met de Surinaamse keuken denk ik dat je daar dan ook veel lekkers vindt!
Wat eet je bij Surinaams rundvlees met masala?
Met dit recept maak je een heerlijke pan Surinaams rundvlees met masala, maar dat is natuurlijk geen complete maaltijd; er moet nog wat bij. Zelf vind ik het heel lekker met rijst en snijbonen. Je kunt het onderdeel maken van een roti met een rotiplaat, aardappeltjes, boontjes en eventueel nog een ei. Zelf vind ik het dan lekker om de aardappelen op het einde mee te laten koken met het vlees, zodat de aardappel de saus lekker opneemt.
Het is ook héél lekker op een broodje met wat peper en zuur of met heerlijk knapperige patat!
Surinaamse masala
Om de juiste smaak te pakken te krijgen is het belangrijk om de goede kruiden te gebruiken. Hindoestaanse / Surinaamse masala lijkt heel erg op Indiase masala (zoals bijvoorbeeld garam masala), maar het is toch net even anders. Smaakt dit gerecht ook als je de Indiase kruidenmix gebruikt? Zeker. Krijg je echt die Surinaamse smaak die je zou verwachten? Nee, dat niet. Ik gebruik zelf meestal de kruiden Maussi, Chan of H. Nadan.
Hetzelfde geldt voor de Maggi blokjes: deze moet je hebben.
Pin deze Surinaamse rundvlees met Masala!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Madame Jeannette? Wat is dit?
Dat is een klein geel en vurig pepertje die veel in de Surinaamse Keuken wordt gebruikt. Je kunt ook heel goed Adjama peper gebruiken, die is bijna het zelfde (en wordt vaak ook als Madame Jeannette verkocht). Zo ziet het er uit: https://prf.hn/l/62G59nw
Bedankt Mariska! Ik had hier echt nog nooit van gehoord. Ik ben belgische en hier vind je die niet. Binnenkort eens naar een toko in Maastricht. Fijne dag nog!
Leuk! Het heeft naast pit ook een lekker smaak, maak kijk uit ze kan heel pittig zijn!