Surinaamse broodjes kip kerrie: een broodje dat bij menig Surinamer én Nederlander in de smaak valt. Het kruidige en pittige karakter van de kip kerrie, in combinatie met het zachte en luchtige broodje maakt het tot een ware smaaksensatie. Als kind ging ik al met mijn moeder langs de toko om zo’n heerlijk broodje te halen en tegenwoordig maak ik ze zelf. Ik deel mijn favoriete recept met jullie, inclusief een handige tip om aan de juiste kruidenmix te komen én een tip hoe je de kip extra mals maakt. Dus pak er een servetje bij en laat je verrassen door deze Surinaamse traktatie!

Surinaamse broodjes kip kerrie
Ik hou van Surinaamse broodjes, als kind al. Samen met mijn moeder ging ik regelmatig naar De Amsterdamse Poort en gingen we standaard langs de toko in de hallen voor Surinaamse broodjes. Meestal ging ik voor een broodje bakkeljauw, maar later werd dat steeds vaker een broodje kip kerrie. Eerst alleen met zuur, daarna steeds vaker met peper (Surinaamse sambal). Tegenwoordig het liefst met veel peper. Heerlijk die combinatie van kruidige kip kerrie, het fris, zout en zuur van de ingelegde komkommer en de pit van de peper. Dat allemaal op een broodje dat super luchtig en krokant is. Veel smaak heeft het broodje eigenlijk niet, maar dat is ook helemaal niet nodig, met de smaakbom van de kip kerrie.
Surinaamse kruidenmixen van Sorgh & Hoop
In dit recept maken we gebruik van Hindoestaanse kerriepasta van het merk Sorgh & Hoop. Ze hebben verschillende kruidenmixen en -pasta’s, uit zowel de Hindoestaanse, Javaanse als Creools-Surinaamse keuken. Je kunt er dus echt alle kanten mee uit. Sorgh & Hoop is gewoon te koop bij de Jumbo, dus je hoeft niet speciaal naar de toko of een online bestelling te doen!
Mocht het niet lukken om deze kruidenpasta te krijgen, zorg er dan voor dat je wel echt Hindoestaanse kerrie masala kruiden koopt, en geen Indiase. Het wordt dan nog steeds lekker, maar de smaak zal flink anders zijn dan je verwacht bij een Surinaams broodje kip kerrie!
Pin dit recept voor Surinaamse broodje kip kerrie
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Sorgh & Hoop