Surinaamse Broodjes Kip Kerrie

Deel met vrienden en familie

Surinaamse broodjes kip kerrie: een broodje dat bij menig Surinamer én Nederlander in de smaak valt. Het kruidige en pittige karakter van de kip kerrie, in combinatie met het zachte en luchtige broodje maakt het tot een ware smaaksensatie. Als kind ging ik al met mijn moeder langs de toko om zo’n heerlijk broodje te halen en tegenwoordig maak ik ze zelf. Ik deel mijn favoriete recept met jullie, inclusief een handige tip om aan de juiste kruidenmix te komen én een tip hoe je de kip extra mals maakt. Dus pak er een servetje bij en laat je verrassen door deze Surinaamse traktatie!

Broodje Surinaamse kip kerrie

Surinaamse broodjes kip kerrie

Ik hou van Surinaamse broodjes, als kind al. Samen met mijn moeder ging ik regelmatig naar De Amsterdamse Poort en gingen we standaard langs de toko in de hallen voor Surinaamse broodjes. Meestal ging ik voor een broodje bakkeljauw, maar later werd dat steeds vaker een broodje kip kerrie. Eerst alleen met zuur, daarna steeds vaker met peper (Surinaamse sambal). Tegenwoordig het liefst met veel peper. Heerlijk die combinatie van kruidige kip kerrie, het fris, zout en zuur van de ingelegde komkommer en de pit van de peper. Dat allemaal op een broodje dat super luchtig en krokant is. Veel smaak heeft het broodje eigenlijk niet, maar dat is ook helemaal niet nodig, met de smaakbom van de kip kerrie.

Surinaamse kruidenmixen van Sorgh & Hoop

In dit recept maken we gebruik van Hindoestaanse kerriepasta van het merk Sorgh & Hoop. Ze hebben verschillende kruidenmixen en -pasta’s, uit zowel de Hindoestaanse, Javaanse als Creools-Surinaamse keuken. Je kunt er dus echt alle kanten mee uit. Sorgh & Hoop is gewoon te koop bij de Jumbo, dus je hoeft niet speciaal naar de toko of een online bestelling te doen!

Surinaamse broodjes kip kerrie

Mocht het niet lukken om deze kruidenpasta te krijgen, zorg er dan voor dat je wel echt Hindoestaanse kerrie masala kruiden koopt, en geen Indiase. Het wordt dan nog steeds lekker, maar de smaak zal flink anders zijn dan je verwacht bij een Surinaams broodje kip kerrie!

Surinaamse Broodjes Kip Kerrie

Surinaamse broodjes kip kerrie: een broodje dat bij menig Surinamer én Nederlander in de smaak valt. Het kruidige en pittige karakter van de kip kerrie, in combinatie met het zachte en luchtige broodje maakt het tot een ware smaaksensatie. Als kind ging ik al met mijn moeder langs de toko om zo'n heerlijk broodje te halen en tegenwoordig maak ik ze zelf. Ik deel mijn favoriete recept met jullie, inclusief een handige tip om aan de juiste kruidenmix te komen én een tip hoe je de kip extra mals maakt. Dus pak er een servetje bij en laat je verrassen door deze Surinaamse traktatie!
Servings 6 broodjes
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Kookgerei

  • rasp, keukenmachine of NutriBullet

Ingredients

  • 500 gr kipfilet
  • 1 theelepel bakpoeder optioneel
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 kleine ui
  • 90 gr Hindoestaanse kerriepasta Sorgh & Hoop
  • 100 gr tomaat
  • 1 blokje Maggi optioneel
  • 2 eetlepels water
  • neutrale olie
  • 1 snufje piment
  • zout optioneel
  • peper (Surinaamse sambal) optioneel
  • 6-8 Surinaamse puntjes of pistoletjes

Toppings

  • Surinaamse sambal
  • Surinaams zuur van komkommer

Instructions

  • Snijd de kipfilet in dunne plakken, besprenkel met een snufje zout en bakpoeder en roer goed door. Laat dit 20 minuten marineren.
    500 gr kipfilet, 1 theelepel bakpoeder, zout
  • Rasp of pureer de ui en tomaten tot een papje.
    1 kleine ui, 100 gr tomaat
  • Schep de maïzena goed door de kip en verwarm olie in een koekenpan. Bak de kip rondom mooi bruin.
    500 gr kipfilet, 1 eetlepel maïzena, neutrale olie
  • Haal de kip uit de pan, voeg de kruidenpasta toe en fruit dit een minuut of twee. Voeg daarna de uien en tomaat toe en fruit dit nog een minuut, voordat je de kip er weer bij schept.
    90 gr Hindoestaanse kerriepasta
  • Verkruimel optioneel het Maggiblokje en voeg dit samen met de piment en het water toe. Schep goed door en laat een paar minuten sudderen. Voeg eventueel extra water toe als het te droog wordt.
    1 blokje Maggi, 2 eetlepels water, 1 snufje piment
  • Proef en breng eventueel op smaak met extra zout en (optioneel) de peper.
    peper (Surinaamse sambal), zout
  • Snijd de broodjes door en verdeel de kip kerrie erover. Serveer (het liefst) met sambal en zuur!
    6-8 Surinaamse puntjes

Notes

Voor Surinaams zuur kun je ons recept volgen!
Author: Mariska
Gang: lunch
Keuken: Surinaams
Trefwoord: broodje, kerrie, kip

Pin dit recept voor Surinaamse broodje kip kerrie

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Surinaamse broodjes kip kerrie

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Sorgh & Hoop

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close