Surinaamse Eiersalade

Deel met vrienden en familie

Zelfgemaakte Surinaamse Eiersalade is megasimpel om te maken, goedkoop en ontzettend lekker. Met dit recept geef je er een Surinaamse twist aan, geïnspireerd op de smaakvolle gevulde eieren die daar zo geliefd zijn. Perfect als broodsalade of als hartige snack! Kook die eitjes maar, dan gaan we aan de slag! 

Surinaamse eiersalade met kerrie en sambal lekker pittig

Surinaamse eiersalade

Een Surinaamse eiersalade is makkelijk te maken en zit vol smaak. Naast eieren is mayonaise de basis, maar de echte smaakmakers komen uit de Surinaamse keuken. Denk aan Hindoestaanse masala, een vleugje piccalilly en natuurlijk een beetje sambal – want een flauwe eiersalade willen we niet! Voor de liefhebbers van extra pit is Madame Jeanette peper een aanrader.

Wil je eens iets anders proberen? Ik heb ook een Simpele eiersalade zonder mayonaise en een Klassieke Eiersalade online staan!

Meer broodsalade?

Zoek je naast Surinaamse eiersalade nog meer recepten voor een lekkere broodsalade? Kijk dan eens bij de volgende recepten:

Surinaamse Eiersalade

Zelfgemaakte Surinaamse Eiersalade is megasimpel om te maken, goedkoop en ontzettend lekker. Met dit recept geef je er een Surinaamse twist aan, geïnspireerd op de smaakvolle gevulde eieren die daar zo geliefd zijn. Perfect als broodsalade of als hartige snack! Kook die eitjes maar, dan gaan we aan de slag! 
Servings 5 porties
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten

Kookgerei

  • eiersnijder

Ingrediënten

  • 4 eieren middelgroot
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel piccalilly
  • 0.5 theelepel Hindoestaanse masala *
  • 0.5 theelepel water
  • zout
  • sambal naar smaak
  • bladselderij optioneel

Instructies

  • Kook de eieren hard en laat goed schrikken. Pel de eieren, snijd door midden, doe al het geel in een bakje en prak dit goed fijn.
    4 eieren
  • Roer de mayonaise, piccalily en Hindoestaanse masala door het eigeel heen. Proef en breng op smaak met een snuf zout en sambal.
    2 eetlepels mayonaise, 1 theelepel piccalilly, 0.5 theelepel Hindoestaanse masala, zout, sambal
  • Prak de helft van het eiwit er doorheen en haal de andere helft door een eiersnijder. Zo krijg je een lekkere combinatie aan structuren.
  • Voeg een half theelepeltje water toe, echt een klein beetje, om de eiersalade net wat smeuïger te maken.
    0.5 theelepel water
  • Serveer de eiersalade optioneel met verse, fijngesneden bladselderij!
    bladselderij

Notities

De hoeveelheid van dit recept is ongeveer gelijk aan de hoeveelheid van een kant-en-klaar bakje uit de supermarkt!
* niet alle Masala mixen zijn even sterk, proef dus altijd even en voeg naar smaak meer toe.
Author: Mariska
Calories: 89kcal
Gang: lunch, ontbijt
Keuken: fusion, Surinaams
Trefwoord: broodsalade, eieren, eiersalade

Nutrition

Calorieën: 89kcal | Carbohydrates: 0.3g | Protein: 4g | Fat: 8g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 2g | Trans Fat: 0.02g | Cholesterol: 133mg | Sodium: 86mg | Potassium: 50mg | Sugar: 0.2g | Vitamin A: 194IU | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Pin dit recept voor Surinaamse Eiersalade

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Surinaamse eiersalade op brood

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close