Surinaamse Gevulde Eieren

Deel met vrienden en familie

Surinaamse gevulde eieren zijn een heerlijke variatie op dit zeer klassieke en geliefde hapje. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan een gevuld eitje op een feestje nooit weerstaan. Meer zin in een salade voor op brood? Dan kun je de eitjes natuurlijk ook gewoon in stukjes snijden en door de vulling roeren. Easy Peasy!

Surinaamse gevulde eieren

Natuurlijk hadden we voor de Surinaamse gevulde eieren gewoon wat Hindoestaanse masala kunnen toevoegen aan het recept en het daarbij laten. Dat zou een beetje te makkelijk zijn geweest, dus we hebben wat extra’s gedaan. Niet alle kenmerkende smaakmakers uit de Surinaamse Keuken werken goed in een gevuld eitje, maar selderij en piccalilly zeker wel! Uiteraard kun je de eitjes zo pittig maken als je zelf lekker vindt, met een vleugje Madame Jeanette!

Gevulde eieren met surinaamse kruiden

Meer met ei?

Zoek je naast Surinaamse gevulde eieren nog meer recepten voor gevulde eieren? Kijk dan eens bij de volgende recepten:

Surinaamse Gevulde Eieren

Surinaamse gevulde eieren zijn een heerlijke variatie op dit zeer klassieke en geliefde hapje. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan een gevuld eitje op een feestje nooit weerstaan. Meer zin in een salade voor op brood? Dan kun je de eitjes natuurlijk ook gewoon in stukjes snijden en door de vulling roeren. Easy Peasy!
Servings 12 hapjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Kookgerei

  • spuitzak

Ingredients

  • 6 eieren
  • 2-3 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels piccalilly
  • 1 snufje gemalen piment
  • 0.5 theelepel Hindoestaanse masala
  • 1 snufje zout

Optioneel

  • hotsauce / Sriracha
  • fijn gesneden selderij

Instructions

  • Kook de eieren tot ze hard zijn (10 minuten) en laat ze schrikken in ijskoud water. Pel de eieren en snijd de eieren in de lengte doormidden.
    6 eieren
  • Haal het eigeel uit de eitjes en prak fijn. Roer er 2 eetlepels mayo, piment, zout, Hindoestaanse masala en de piccalilly doorheen. Blijf mayo toevoegen tot het mooi smeuïg is. Proef en voeg naar smaak meer zout toe.
    2-3 eetlepels mayonaise, 2 theelepels piccalilly, 0.5 theelepel Hindoestaanse masala, 1 snufje zout, 1 snufje gemalen piment
  • Schep de eivulling in een spuitzakje. Spuit de vulling in je lege eitje. Decoreer eventueel met hotsaus en selderij.
    hotsauce / Sriracha, fijn gesneden selderij
Author: Mariska
Gang: Snack
Keuken: fushion, Surinaams
Trefwoord: eieren, klassiek, pasen, vegetarisch

Pin dit recept voor Surinaamse gevulde eieren

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close