Surinaamse Kip Masala

Deel met vrienden en familie

Surinaamse Kip Masala is een heerlijk en kruidig gerecht uit de Surinaamse keuken. Met een roti plaat en wat kousenband erbij maak je heel gemakkelijk je eigen roti kip speciaal. Maak deze Surinaamse topper heel makkelijk zelf thuis!

Roti Kip Speciaal

In Nederland kennen de meeste mensen dit gerecht als Roti Kip of Roti Kip Speciaal. Dit is namelijk de naam die je gebruikt als je het bestelt bij de Surinaamse Toko. De roti is alleen de plaat/pannenkoek die je bij de kip eet. In dit recept maken we de roti niet zelf, maar alleen de Kip Masala. 

Je kunt Surinaamse Kip Masala ook heel lekker serveren met rijst of het alleen met de aardappels eten!

Surinaamse Kip Masala
Surinaamse Roti Kip Speciaal

Gebruik Surinaamse en/of Hindoestaanse Masala

Masala kennen we ook uit de Indiase keuken; veel gerechten gebruiken daar garam masala. Maar die masala kun je beter niet gebruiken voor Surinaamse Roti Masala. Het is net even anders. Je gerecht zal nog steeds lekker smaken, maar het zal niet die Surinaamse smaak hebben die je verwacht. Bij de toko en sommige grotere supermarkten kun je ook Hindoestaanse masala kopen, deze zorgt ervoor dat je roti kip een stuk authentieker zal smaken.

Gek op de Surinaamse keuken? Kijk dan hier voor meer recepten uit deze fantastische wereldkeuken. Zelf ben ik super fan van het masala gerecht met rundvlees.

Surinaamse Kip Masala (roti kip)

Surinaamse Kip Masala is een heerlijk en kruidig gerecht uit de Surinaamse keuken. Met een roti plaat en wat kousenband erbij maak je heel gemakkelijk je eigen roti kip speciaal. Maak deze Surinaamse topper heel makkelijk zelf thuis!
Porties 2 flinke porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1.5 eetlepel Hindoestaanse masala
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 5 drumsticks
  • 3 middelgrote aardappels vastkokend
  • 400 ml water
  • 1 blokje Maggi

Voor de kousenband

  • 300 gr kousenband
  • 1 eetlepel Hindoestaanse masala
  • 1 teentje knoflook
  • olie
  • zout
  • peper

Extra's

  • roti plaat
  • Surinaamse- of Madame Jeanette sambal
  • ei

Instructies

Surinaamse Kip Masala

  • Snijd de ui en 2 teentjes knoflook fijn. Schil de aardappelen, snijd in tweeën en was goed. Verwijder eventueel het vel van de drumsticks.
    1 ui, 2 teentjes knoflook, 5 drumsticks
  • Doe wat olie in een pan en fruit hierin de uien.
    olie, 1 ui
  • Voeg tomatenpuree, masala, een goede snuf zout, peper en de knoflook toe. Roer goed door en bak nog zo’n 1 à 2 minuten mee.
    1.5 eetlepel Hindoestaanse masala, 1 eetlepel tomatenpuree, zout, peper, 1 teentje knoflook
  • Voeg de drumsticks toe en bak kort mee.
    5 drumsticks
  • Blus af met water en voeg het Maggi-blokje en aardappels toe.
    400 ml water, 1 blokje Maggi, 3 middelgrote aardappels
  • Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op matig vuur laten lekker sudderen, ongeveer 25 tot 30 minuten. Schep zo nu en dan om.
  • Haal de deksel van de pan en laat de saus nog even inkoken tot de gewenste dikte.

Kouseband

  • Ondertussen kun je kousenband klaar maken en de eieren koken. Voor de kousenband verwijder je de kontjes en snijd je de bonen in kleine stukjes.
    300 gr kousenband, ei
  • Bak de kousenband in een wok of hapjespan, samen met een goede scheut olie, gesnipperd teentje knoflook en een eetlepel masala, tot het gaar is, met deksel. Te droog? Voeg dan een klein beetje water toe, maar niet te veel!
    300 gr kousenband, 1 teentje knoflook, olie, 1 eetlepel Hindoestaanse masala
  • Serveer alles op of met een rotiplaat en sambal!
    Eet smakelijk! Bijna sneller dan laten bezorgen toch?
    roti plaat, Surinaamse- of Madame Jeanette sambal
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Surinaams
Trefwoord: kip

Pin dit recept voor Surinaamse Kip Masala

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Surinaamse Kip Masala Roti

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close