Surinaamse Kip Masala is een heerlijk en kruidig gerecht uit de Surinaamse keuken. Met een roti plaat en wat kousenband erbij maak je heel gemakkelijk je eigen roti kip speciaal. Maak deze Surinaamse topper heel makkelijk zelf thuis!
Roti Kip Speciaal
In Nederland kennen de meeste mensen dit gerecht als Roti Kip of Roti Kip Speciaal. Dit is namelijk de naam die je gebruikt als je het bestelt bij de Surinaamse Toko. De roti is alleen de plaat/pannenkoek die je bij de kip eet. In dit recept maken we de roti niet zelf, maar alleen de Kip Masala.
Je kunt Surinaamse Kip Masala ook heel lekker serveren met rijst of het alleen met de aardappels eten!
Gebruik Surinaamse en/of Hindoestaanse Masala
Masala kennen we ook uit de Indiase keuken; veel gerechten gebruiken daar garam masala. Maar die masala kun je beter niet gebruiken voor Surinaamse Roti Masala. Het is net even anders. Je gerecht zal nog steeds lekker smaken, maar het zal niet die Surinaamse smaak hebben die je verwacht. Bij de toko en sommige grotere supermarkten kun je ook Hindoestaanse masala kopen, deze zorgt ervoor dat je roti kip een stuk authentieker zal smaken.
Gek op de Surinaamse keuken? Kijk dan hier voor meer recepten uit deze fantastische wereldkeuken. Zelf ben ik super fan van het masala gerecht met rundvlees.
Pin dit recept voor Surinaamse Kip Masala
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.