Surinaamse pasteitjes met kip

Deel met vrienden en familie

Surinaamse pasteitjes zijn een feestje om te eten. Deze keer maken we ze met kip, maar ze zijn ook heel makkelijk met vis of vegetarisch te maken. Dit recept is ook goed te maken in de airfryer, maar aangezien het echt een feestrecept is, vind ik zelf een oven handiger; daar gaan er in mijn geval veel meer tegelijk in!

Op Surinaamse verjaardagen is er altijd veel lekker eten, is het trouwens wel een feestje zonder eten? Zelf ga ik altijd eerst op zoek naar bara’s die ik besmeer met een dikke laag peper, maar onze ‘chef spelling’ stapt meteen, na het geven van de cadeau’s, in een rechte lijn door naar de Surinaamse pasteitjes. Vaker wel, dan niet, hoeft hij ’s avonds geen avondeten meer, omdat hij te vol van de pasteitjes.

Surinaamse pasteitjes met kip

Piccalilly

Hoewel ik heel goed ben in het achterhalen van smaken, kon ik één ingrediënt niet achterhalen bij het proeven van de pasteitjes van mijn schoonzusje. Maar nu weet ik eindelijk wat dat is: piccalilly! En dat terwijl ik dit als kind zo vaak gegeten heb! We hadden het standaard in huis. Het geeft de pasteitjes een heerlijke, frisse en lichtzure twist. Meng wat piccalilly met een stukje fijngestampte Madam Jeanette en je hebt een heerlijke pittige sambal voor bij je pasteitjes. Ketchup met peper is ook heerlijk trouwens!

Surinaamse pasteitjes met kip, vis of vega

Je kunt met deze pasteitjes makkelijk variëren. Laat voor de vega versie de kip weg en ze zijn nog steeds heerlijk. Vervang de kip eens door bakkeljauw voor een heerlijk vispasteitje. Let in dat geval wel een beetje op je maggi en zoutgebruik, bakkeljauw is van zichzelf al behoorlijk zout natuurlijk.

Binnenkant Surinaamse pasteitjes met kip

Gek op de Surinaamse keuken? Kijk dan hier voor meer recepten uit deze fantastische wereld keuken. Of maak eens vleesbroodjes uit de Surinaamse keuken.

Surinaamse pasteitjes met kip

Surinaamse pasteitjes zijn een feestje om te eten. Deze keer maken we ze met kip, maar ze zijn ook heel makkelijk met vis of vegetarisch te maken.
Servings 40 pasteitjes
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Kookgerei

Ingredients

  • 2 pakken bladerdeeg (pakje van 450 gr)
  • 400 gr kipfilet
  • 2 kleine blokjes Maggi (vierkant, per 2 verpakt)
  • 680 gr wortel en doperwten uit pot (1 grote glazen pot)
  • 150 gr mais
  • 1 grote ui
  • 50 gr roomboter
  • 3 blaadjes laurier
  • 1.5 theelepel gemalen piment
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 2 kleine blokjes Maggi (nogmaals) (vierkant per 2 verpakt)
  • 2 eetlepels piccalilly
  • 4 mini augurkjes (in plakjes gesneden)
  • zout & zwarte peper
  • 1 ei

Optioneel

  • ketchup
  • 1 rode chilipeper

Instructions

Vulling voor de pasteitjes maken

  • Vul een pan met water, twee blokjes Maggi en de kipfilets. Breng aan de kook en laat vervolgens zacht koken, tot de kip gaar is. Laat de kip wat afkoelen en pluk vervolgens met twee vorken uit elkaar.
  • Laat de wortel en doperwten en de mais goed uitlekken en snipper ondertussen je ui.
  • Smelt de roomboter in een ruime hapjes- of koekenpan. Fruit hierin je ui, tot deze zacht wordt.
  • Voeg de laurier, piment en tomatenpuree toe. Verkruimel er 2 Maggi blokjes over. Schep goed door en bak even mee.
  • Voeg piccalilly toe en roer goed door. Nu mogen ook de doperwten, worteltjes, mais, plakjes augurk en de geplukte kip erbij.
  • Proef en breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.

Vullen en afbakken

Author: Mariska
Gang: Snack
Keuken: Surinaams
Trefwoord: hapje, snack

Pin deze Surinaamse pasteitjes met kip!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan de foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Edwin van de Wege says:

    Ziet er echt lekker uit. Kan er ook 1 of 2 teentjes knoflook toegevoegd worden of wordt het dan te?

    1. Mariska Author says:

      Ik denk het wel, maar knoflook kan wat mijn betreft altijd wel 😅

  2. Henk Hazeleger says:

    Kunnen ze ongebakken ingevroren worden?

    1. Mariska Author says:

      Ja dat kan heel goed

      1. Henk Hazeleger says:

        Ok, bedankt 🙏

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close