Surinaamse pasteitjes met kip

Surinaamse pasteitjes zijn een feestje om te eten. Deze keer maken we ze met kip, maar ze zijn ook heel makkelijk met vis of vegetarisch te maken. Dit recept is ook goed te maken in de airfryer, maar aangezien het echt een feestrecept is, vind ik zelf een oven handiger; daar gaan er in mijn geval veel meer tegelijk in!

Op Surinaamse verjaardagen is er altijd veel lekker eten, is het trouwens wel een feestje zonder eten? Zelf ga ik altijd eerst op zoek naar bara’s die ik besmeer met een dikke laag peper, maar onze ‘chef spelling’ stapt meteen, na het geven van de cadeau’s, in een rechte lijn door naar de Surinaamse pasteitjes. Vaker wel, dan niet, hoeft hij ’s avonds geen avondeten meer, omdat hij te vol van de pasteitjes.

Surinaamse pasteitjes met kip

Piccalilly

Hoewel ik heel goed ben in het achterhalen van smaken, kon ik één ingrediënt niet achterhalen bij het proeven van de pasteitjes van mijn schoonzusje. Maar nu weet ik eindelijk wat dat is: piccalilly! En dat terwijl ik dit als kind zo vaak gegeten heb! We hadden het standaard in huis. Het geeft de pasteitjes een heerlijke, frisse en lichtzure twist. Meng wat piccalilly met een stukje fijngestampte Madam Jeanette en je hebt een heerlijke pittige sambal voor bij je pasteitjes. Ketchup met peper is ook heerlijk trouwens!

Surinaamse pasteitjes met kip, vis of vega

Je kunt met deze pasteitjes makkelijk variëren. Laat voor de vega versie de kip weg en ze zijn nog steeds heerlijk. Vervang de kip eens door bakkeljauw voor een heerlijk vispasteitje. Let in dat geval wel een beetje op je maggi en zoutgebruik, bakkeljauw is van zichzelf al behoorlijk zout natuurlijk.

Binnenkant Surinaamse pasteitjes met kip

Gek op de Surinaamse keuken? Kijk dan hier voor meer recepten uit deze fantastische wereld keuken.

Surinaamse pasteitjes met kip

Surinaamse pasteitjes zijn een feestje om te eten. Deze keer maken we ze met kip, maar ze zijn ook heel makkelijk met vis of vegetarisch te maken.
Porties 40 pasteitjes
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 2 pakken bladerdeeg (pakje van 450 gr)
  • 400 gr kipfilet
  • 2 kleine blokjes Maggi (vierkant, per 2 verpakt)
  • 680 gr wortel en doperwten uit pot (1 grote glazen pot)
  • 150 gr mais
  • 1 grote ui
  • 50 gr roomboter
  • 3 blaadjes laurier
  • 1.5 theelepel gemalen piment
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 2 kleine blokjes Maggi (nogmaals) (vierkant per 2 verpakt)
  • 2 eetlepels piccalilly
  • 4 mini augurkjes (in plakjes gesneden)
  • zout & zwarte peper
  • 1 ei

Optioneel

  • ketchup
  • 1 rode chilipeper

Instructies

Vulling voor de pasteitjes maken

  • Vul een pan met water, twee blokjes Maggi en de kipfilets. Breng aan de kook en laat vervolgens zacht koken, tot de kip gaar is. Laat de kip wat afkoelen en pluk vervolgens met twee vorken uit elkaar.
  • Laat de wortel en doperwten en de mais goed uitlekken en snipper ondertussen je ui.
  • Smelt de roomboter in een ruime hapjes- of koekenpan. Fruit hierin je ui, tot deze zacht wordt.
  • Voeg de laurier, piment en tomatenpuree toe. Verkruimel er 2 Maggi blokjes over. Schep goed door en bak even mee.
  • Voeg piccalilly toe en roer goed door. Nu mogen ook de doperwten, worteltjes, mais en plakjes augurk erbij.
  • Proef en breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.

Vullen en afbakken

Auteur: Mariska
Gang: Snack
Keuken: Surinaams
Trefwoord: hapje, snack

Pin deze Surinaamse pasteitjes met kip!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan de foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close