Surinaamse Roti Kip (Instant Pot versie)

Super snelle roti kip, die waarschijnlijk lekkerder is dan die van je toko. Met de Instant Pot is het niet alleen snel klaar en zit het bom vol smaak, de kip is ook minstens zo mals als je van de toko gewend bent. Misschien zelfs malser!

p.s. de Roti is natuurlijk de plaat/pannenkoek die je bij de kip eet. Alleen zoeken mensen nu eenmaal op Roti Kip

Instant Pot Roti Kip

Gebruik Surinaamse en/of Hindoestaanse Masala

Masala kennen we uit de Indiase keuken; veel gerechten gebruiken garam masala. Maar die masala kun je beter niet gebruiken voor Surinaamse Roti Kip. Het is net even anders. Bij de toko kun je ook Hindoestaanse masala kopen, deze zorgt ervoor dat je roti kip een stuk authentieker zal smaken.

Snelkookpan Surinaamse roti kip

Ingrediënten Surinaamse Roti Kip

Voor 2-3 personen

1 gewone ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel + 2 theelepels Hindoestaanse masala
1 eetlepel tomatenpuree
5 drumsticks
3 middelgrote aardappels (vastkokend)
200 ml heet water
1 blokje kippenbouillon

300 gr kousenband
1 eetlepel Hindoestaanse masala
1 teentje knoflook

olie, zout en peper

Extra’s 
Gekookt ei & roti plaat, Surinaamse- of Madame Jeanette sambal en eventueel wat maizena.

Bereiding

 1. Snijd de ui en teentjes knoflook fijn. Schil de aardappelen, snijd in tweeën en was goed. Verwijder eventueel het vel van de drumsticks.
 2. Doe wat olie in de pot en selecteer de SAUTE optie. Fruit hierin de uien.
 3. Voeg tomatenpuree, masala, een goede snuf zout, peper en de knoflook toe. Roer goed door en bak nog zo’n 1 à 2 minuten mee.
 4. CANCEL de saute functie en voeg drumsticks, aardappelen en kippenbouillon (heet water + blokje) toe.
 5. Sluit het deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en set je de timer op 10 minuten.
 6. Zodra de timer afgelopen is, geef je het minimaal 10 minuten om natuurlijk leeg te lopen. Saus te dun? Haal de aardappels en de kip uit de pan en selecteer weer de SAUTE om het in te laten dikken. Meng eventueel een halve eetlepel maizena met koud water en voeg dat toe om te saus verder in te dikken.
 7. Ondertussen kun je kousenband klaar maken en de eieren koken. Voor de kousenband verwijder je de kontjes en snijd je de bonen in kleine stukjes. Bak de kousenband in een wok of hapjespan, samen met een goede scheut olie, gesnipperd teentje knoflook en een eetlepel masala, tot het gaar is, met deksel. Te droog? Voeg dan een klein beetje water toe, maar niet te veel!
 8. Serveer alles op of met een rotiplaat!

Eet smakelijk! Bijna sneller dan laten bezorgen toch?

Join the Conversation

 1. Mariska S says:

  Heerlijk! Doe alleen niet zoals ik een madame Jeanette peper in de instant pot… die ontploft en dan is het heeeeeeet. Maar de kip was nog nooit zo mals.

  1. Oei, dat is inderdaad tricky. Je kunt hem dan niet meer er uit vissen. Hoop dat het ondanks de pittigheid toch lekker was!

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close