Deze heerlijke sushi bake is perfect voor als je net even wat meer wilt doen, bijvoorbeeld omdat je gasten te eten krijgt, maar ook geen uren in de keuken wilt staan. De combinatie van sushirijst met heerlijke romige zalm, surimi en Kewpie mayonaise is ontzettend lekker. Zelf maken we ‘m ook een beetje pittig met wat Sriracha, maar dat hoeft natuurlijk niet!
Sushi Bake met Zalm
Een sushi bake is een warm alternatief voor de bekende sushi roll, in ovenschotelvorm. Je schept de sushi bake vanuit de schaal zo op een stukje zeewier en dat is dus een stuk minder gedoe dan het maken van sushirollen. En natuurlijk ook heel gezellig!
Je hoeft geen zalm te gebruiken om een sushi bake te maken, maar ik vond het wel passend, aangezien sushi met zalm (denk ik?) toch wel de populairste sushi is. Voor de zalm heb je verschillende opties. Ik heb zelf een stuk zalm met een beetje olie en citroen in de oven gebakken, tot deze nét aan gaar was. Je kunt hier prima diepvries zalm voor gebruiken. Je kunt ook kiezen voor warmgerookte zalm gaan, of zalm uit een blikje. Dit scheelt uiteraard werk en zalm uit een blikje is wat budgetvriendelijker dan verse zalm. Zelf vind ik het ook wel wat minder lekker.
Sushirijst
Het zal je niet verbazen dat we, net als bij een poke bowl, ook voor de ‘sushi bake’ sushirijst gebruiken. Natuurlijk kun je ook gewone rijst gebruiken, maar met sushirijst is de sushi bake het allerlekkerste. Heb je nog geen ervaring met het maken van sushirijst? Volg dan dit recept: zo maak je altijd de perfecte sushi rijst, dan heb je zeker succes!
Pin dit recept voor Sushi Bake
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.