Sushi Bake met Zalm

Deel met vrienden en familie

Deze heerlijke sushi bake is perfect voor als je net even wat meer wilt doen, bijvoorbeeld omdat je gasten te eten krijgt, maar ook geen uren in de keuken wilt staan. De combinatie van sushirijst met heerlijke romige zalm, surimi en Kewpie mayonaise is ontzettend lekker. Zelf maken we ‘m ook een beetje pittig met wat Sriracha, maar dat hoeft natuurlijk niet!

Sushi Bake met Zalm

Een sushi bake is een warm alternatief voor de bekende sushi roll, in ovenschotelvorm. Je schept de sushi bake vanuit de schaal zo op een stukje zeewier en dat is dus een stuk minder gedoe dan het maken van sushirollen. En natuurlijk ook heel gezellig!

Je hoeft geen zalm te gebruiken om een sushi bake te maken, maar ik vond het wel passend, aangezien sushi met zalm (denk ik?) toch wel de populairste sushi is. Voor de zalm heb je verschillende opties. Ik heb zelf een stuk zalm met een beetje olie en citroen in de oven gebakken, tot deze nét aan gaar was. Je kunt hier prima diepvries zalm voor gebruiken. Je kunt ook kiezen voor warmgerookte zalm gaan, of zalm uit een blikje. Dit scheelt uiteraard werk en zalm uit een blikje is wat budgetvriendelijker dan verse zalm. Zelf vind ik het ook wel wat minder lekker.

simpele sushi bake ovenschotel
Sushi Bake met zeewier

Sushirijst

Het zal je niet verbazen dat we, net als bij een poke bowl, ook voor de ‘sushi bake’ sushirijst gebruiken. Natuurlijk kun je ook gewone rijst gebruiken, maar met sushirijst is de sushi bake het allerlekkerste. Heb je nog geen ervaring met het maken van sushirijst? Volg dan dit recept: zo maak je altijd de perfecte sushi rijst, dan heb je zeker succes!

Sushi Bake met Zalm

Deze heerlijke sushi bake is perfect voor als je net even wat meer wilt doen, bijvoorbeeld omdat je gasten te eten krijgt, maar ook geen uren in de keuken wilt staan. De combinatie van sushirijst met heerlijke romige zalm, surimi en Kewpie mayonaise is ontzettend lekker. Zelf maken we 'm ook een beetje pittig met wat Sriracha, maar dat hoeft natuurlijk niet!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 250 gr sushirijst gekookt
  • 1 eetlepel furikake
  • 450 gr zalm gebakken, net aan gaar
  • 250 gr surimi
  • 100 gr roomkaas
  • 4 eetlepels mayonaise bij voorkeur Kewpie, hoeveelheid naar smaak
  • 1 theelepel olie

Toppings (naar smaak)

  • lente-ui
  • Kewpie mayonaise
  • sesamzaadjes
  • Sriracha
  • zeewiervellen (nori) naar smaak, lekker om samen mee te eten!

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Smeer de ovenschotel in met een dun laagje olie. Meng de sushirijst met de furikake. Verdeel de sushi rijst over de bodem en druk zachtjes aan, zodat je een gelijkmatige laag hebt.
    250 gr sushirijst, 1 eetlepel furikake, 1 theelepel olie
  • Snijd de surimi fijn en trek de zalm uit elkaar met een vork. Roer de roomkaas los met de mayonaise en schep hier de vis doorheen. Verdeel dit over de rijst.
    450 gr zalm, 250 gr surimi, 100 gr roomkaas, 4 eetlepels mayonaise
  • Bake de sushi bake 15 minuten in het midden van de oven.
  • Top de sushi bake af met lente-ui, extra Kewpie mayonaise, sesamzaadjes en (als je van pittig houdt) Sriracha. Serveer de sushi bake met zeewiervellen!
    lente-ui, Kewpie mayonaise, sesamzaadjes, Sriracha, zeewiervellen (nori)
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: fusion, Japanese
Trefwoord: ovenschotel, surimi, sushi, zalm

Pin dit recept voor Sushi Bake

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Sushi Bake met zalm

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close