Sushi Burrito met surimi, komkommer en mango!

Deel met vrienden en familie

Sushi Burrito, al het lekkers van sushi, maar dan groter en makkelijker mee te nemen! Deze versie bevat de heerlijke combinatie van pittige surimi, zoete mango en knapperige komkommer!

Natuurlijk kun je deze sushi burrito’s eten tijdens het diner, maar ook als lunch doen ze het heel goed. Ze zijn door hun vorm heel makkelijk mee te nemen.

Ingrediënten Sushi Burrito

voor 3 à 4 rollen

250 gr sushirijst
350 ml koud water
2 eetlepels rijstazijn
2 theelepels suiker
1 theelepel zout

1 mango
3/4 tot 1 komkommer
200 gr surimi sticks
3 eetlepels mayonaise
1 à 2 theelepels Sriracha saus
4 vellen nori (zeewierblad)

Benodigdheden: sushimatje

Bereiding

 1. Plaats de sushirijst samen met het water in een middelgrote pan. Breng aan de kook een plaats een deksel op de pan, zet de warmtebron lager, maar wel zodat het water net blijft koken. Laat dit 10 minuten zijn ding doen. Niet kijken, niet roeren, gewoon met rust laten! Ik weet het, het is moeilijk.
 2. Na 10 minuten haal je de pan van het vuur, nog steeds de deksel erop laten, en laat je het 15 minuten stomen!
 3. Verwarm rijstazijn, suiker en zout in een klein steelpannetje en roer tot alle suiker is opgelost. Giet dit over de sushirijst zodra deze uitgestoomd is en roer voorzichtig door met een houten lepel. Laat de sushirijst nu afkoelen.
 4. Terwijl je op de rijst wacht gaan we verder met de vulling van de sushi burrito.
 5. Was de komkommer, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Dit voorkomt dat je vulling te nat wordt. Snijd de komkommer in repen. Het makkelijkste voor straks bij het rollen is dat je de repen net zo lang maakt als je nori vel.
 6. Snijd of pluk de surimi uit elkaar en roer deze samen met de mayo en Sriracha door elkaar, tot je tevreden bent met de smaak.
 7. Maak de mango schoon en snijd in repen.
 8. Plaats een vel nori op een sushi matje en spreid daar een laag rijst overheen. De rijst plakt heel erg, om toch met de rijst te kunnen werken maak je steeds je handen nat met wat rijstazijn. Plaats de vulling (komkommer, mango en surimi mix) in het midden.
 9. Rol de uiteinden naar elkaar toe met behulp van je matje en maak er een grote rol van. Wikkel er wat bakpapier omheen en plaats in de koelkast, tot het tijd is om op te eten!

 

Pin deze Sushi Burrito!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden

Sushi Burrito

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Hele leuke blog, Mariska! Elke dag weer….

  1. Dankjewel! Heel leuk om te horen.

 2. Dat ziet er echt lekker uit!

  1. Dankjewel 😀

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close