Taco Pasta

Deel met vrienden en familie

Taco Pasta, de naam zegt het al, combineert twee ontzettend lekkere dingen met elkaar. Een bord vol gekruid gehakt, lekkere tomatensaus, veel kaas én pasta. Heerlijk comfort food, toch? Binnen 30 minuten zet je deze overheerlijke maaltijd op tafel en dus ideaal voor een doordeweekse maaltijd. 

Taco Pasta

Ik hou van pasta en ik hou van taco’s, dus waarom zouden we dat niet combineren? Ik denk dat de Italianen een rolberoerte zouden krijgen van dit recept, maar ach, laat ze maar, dit is gewoon ontzettend lekker. In dit recept gebruiken we rundergehakt, maar gebruik gerust een ander soort gehakt. Ook met vega-gehakt is dit echt een knaller. Ook met de kaas en toppings kun je naar eigen smaak variëren. 

Gooi de restjes niet weg, want de volgende dag is de Taco Pasta ook nog heel erg lekker, zelfs koud!

Taco Pasta uit braadpan

Nieuwe favoriete pan

Gerechten zoals deze Taco Pasta maak ik altijd graag in mijn braadpan. Zoals jullie misschien weten, ben ik fan van mijn Le Creuset. Alleen hangt daar wel een flink prijskaartje aan. Ik heb een oerdegelijke zwarte versie, maar wil soms ook wel eens een trendy kleurtje! Laatst scoorde ik deze prachtige braadpan uit de HEMA pannen collectie. Het is een prachtige pan. Echt een goede, zware pan, voor een veel toegankelijkere prijs dan Le Creuset. Ik zag online ook weer allemaal prachtig servies, om hebberig van te worden! Want ja, ik ben ook echt een sucker voor leuke bordjes en schaaltjes!

Taco Pasta

Taco Pasta, de naam zegt het al, combineert twee ontzettend lekkere dingen met elkaar. Een bord vol gekruid gehakt, lekkere tomatensaus, veel kaas én pasta. Heerlijk comfort food, toch? Binnen 30 minuten zet je deze overheerlijke maaltijd op tafel en dus ideaal voor een doordeweekse maaltijd. 
Porties 3 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Kookgerei

  • Braadpan
  • pan om pasta te koken

Ingrediënten

  • 300 gr gehakt
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 theelepels gemalen komijn
  • 0.5 theelepel oregano
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf peper
  • 1 blik gepelde tomaten ongeveer 400 gram
  • olijfolie
  • 250 gr pasta

Optionele toppings

  • avocado
  • koriander
  • jalapeño
  • kerstomaatjes
  • Bugles chips of nacho's
  • pico de gallo

Instructies

  • Snipper de ui en knoflook. Verwarm olie in de pan en bak hierin het gehakt goed bruin. Voeg ui en knoflook toe en fruit dit zachtjes mee, tot de ui glazig is.
    300 gr gehakt, 1 ui, 4 teentjes knoflook, olijfolie
  • Voeg de kruiden toe en bak deze ook een halve minuut mee.
    2 theelepels paprikapoeder, 3 theelepels gemalen komijn, 0.5 theelepel oregano, 1 snuf zout, 1 snuf peper
  • Nu mag het blik tomaten erbij. Plet de tomaten met de achterkant van de lepel. Roer goed door en laat sudderen met de deksel van de pan. Ga verder met je pasta.
    1 blik gepelde tomaten
  • Zet een pan met water op en breng deze aan de kook. Voeg ruim zout toe en kook de pasta al dente, volgens de verpakking.
    250 gr pasta
  • Schep de pasta bij de saus en roer goed door. Voeg eventueel pastawater toe, als de saus aan de dikke kant is. Roer goed door.
  • Serveer de pasta met je favoriete toppings!
    avocado, koriander, jalapeño, kerstomaatjes, Bugles chips, pico de gallo
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: fusion
Trefwoord: pasta

Pin dit recept voor Taco Pasta!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close