Taco’s met pompoen, paprika en geitenkaas

Deel met vrienden en familie

Taco's met met gegrilde pompoen

Bij taco’s denk je waarschijnlijk eerst aan zonovergoten dagen waarop je een heerlijke taco weg hapt, maar ook in de herfst zijn ze taco’s een prima idee. Lekker met herfst smaakmakers als geroosterde groentes en geitenkaas.

Worden jullie al gek van al die recepten met pompoen? Gewoon zeggen hoor, ik kan er zelf namelijk geen genoeg van krijgen. De wraps op de foto heb ik gemaakt met een biologische oranje pompoen, maar met flespompoen smaken ze ook erg lekker. Van beide pompoenen kun je de schil gewoon eten, mits je ze natuurlijk goed schoon maakt.

Mijn eerste idee bij pompoen taco’s was natuurlijk om taco kruiden te gebruiken. Echter, bij geitenkaas en het zoete van de pompoen leek tijm mij ook erg lekker. Pas toen de pompoen en paprika in de oven stonden, bedacht ik mij dat ik de taco kruiden vergeten was. Wat blijkt? Gewoon zo alleen tijm en knoflook bleek al genoeg te zijn voor dit recept.

Pompoen tacos

Ingrediënten Taco’s met pompoen, paprika en geitenkaas

500 g pompoen
1 rode paprika
1 knoflookteen (geperst)
3 takjes tijm
2 eetlepels olijfolie
1 goede snuf zout

4 – 6 middelgrote wraps
1 zakje baby boerenkool (of bijvoorbeeld rucola)
stukje geitenkaas

Bereiding Taco’s met pompoen, paprika en geitenkaas

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Was de pompoen grondig. Snijd in parten, verwijder de draden en pitten en snijd vervolgens in repen. Doe hetzelfde met de paprika.
  3. Meng de pompoen en paprika in een kom goed met de knoflook, tijm, olijfolie en zout. Spreid deze vervolgens uit over een bakplaat en bak tot de pompoen lekker zacht is geworden (15 – 20 minuten).
  4. Verdeel over elke wrap wat baby boerenkool (je zou deze even heel kort kunnen blancheren, maar het hoeft zeker niet), gegrilde pompoen en paprika en kruimel er vervolgens wat geitenkaas overheen.

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ziet er lekker uit! Heerlijke combi van ingrediënten.

    1. Leuk om te horen, het is echt weer eens wat anders op een taco toch?

      1. Absoluut! Eigenlijk zijn taco’s ook heel geschikt om lekker mee te variëren natuurlijk.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close