Tarly risotto met groene asperges

Deel met vrienden en familie

Tarly risotto met groene asperges
Tarly risotto met groene asperges
is een heerlijk smaakvol gerecht, dat zo op tafel staat. Het heeft het smeuïge van een risotto, maar dan net even wat meer bite (en vezels) door de tarly. Tarly risotto is zelfs nog makkelijker te maken dan normale risotto!

Wat is tarly?
Ik heb om mij heen gemerkt dat tarly nog niet zo heel erg bekend is, ondanks dat het al jaren wordt verkocht door bekend supermarktmerk Honig. Tarly is niet geschikt voor mensen met een glutenallergie. Tarly is een voorgekookte durum tarwe korrel. Het is een goede vervanging voor rijst, het is rijk aan voedingsvezels en heeft een lekkere beet.

Benodigdheden Tarly risotto met groene asperges

2 teentjes knoflook
half pak tarly
groene asperges
rasp van een halve citroenschil
600 ml groentebouillon
40 a 50 g Parmezaanse kaas
half bosje peterselie
100 ml droge witte wijn (optioneel)
olijfolie

Bereiding Tarly risotto met groene asperges

voor twee personen

 1. Snijd of pers de knoflook teentjes fijn. Fruit aan in de pan met wat olijfolie. Voeg de tarly toe en roer goed door, totdat alle tarwekorreltjes mooi glanzen.
 2. Blus het geheel af met de witte wijn, mocht je geen witte wijn gebruiken, ga dan meteen aan de slag met de bouillon.
 3. Schenk één deel bouillon bij de tarly (ik doe ongeveer 100 ml per keer), roer het goed door en laat het al borrelend verdampen. Is het vocht bijna helemaal verdampt? Tijd voor de volgende lading. Blijf dit herhalen tot de tarly gaar is. Dit zal ongeveer 20 minuten duren en is het makkelijkst te testen door gewoon de proeven. De tarly is gaar als je kauwt en je geen droge korreltjes in je mond overhoudt, de korrel zacht is van structuur, maar toch nog wat stevig is. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt, dit is niet erg, je hoeft het niet bij de tarly te schenken.
 4. Terwijl je tarly aan het borrelen is verwarm je in een koekenpan wat olie en bak je op hoog vuur je asperges. Besprenkel met wat zout en citroenschil.
 5. Roer de Parmezaanse kaas en vervolgens de peterselie door je tarly risotto heen. Serveer direct met je gegrilde asperges.

Eet smakelijk!

Tarly risotto met groene asperges

Tarly risotto met groene asperges is een heerlijk smaakvol gerecht, dat zo op tafel staat. Het heeft het smeuïge van een risotto, maar dan net even wat meer bite (en vezels) door de tarly. Tarly risotto is zelfs nog makkelijker te maken dan normale risotto!
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

 • 2 teentjes knoflook
 • 0.5 pakje tarly
 • groene asperges
 • rasp van een halve citroenschil
 • 600 ml groentebouillon
 • 50 Parmezaanse kaas
 • 0.5 bosje peterselie
 • 100 ml droge witte wijn optioneel
 • olijfolie

Instructies

 • Snijd of pers de knoflook teentjes fijn. Fruit aan in de pan met wat olijfolie. Voeg de tarly toe en roer goed door, totdat alle tarwekorreltjes mooi glanzen.
 • Blus het geheel af met de witte wijn, mocht je geen witte wijn gebruiken, ga dan meteen aan de slag met de bouillon.
 • Schenk één deel bouillon bij de tarly (ik doe ongeveer 100 ml per keer), roer het goed door en laat het al borrelend verdampen. Is het vocht bijna helemaal verdampt? Tijd voor de volgende lading. Blijf dit herhalen tot de tarly gaar is. Dit zal ongeveer 20 minuten duren en is het makkelijkst te testen door gewoon de proeven. De tarly is gaar als je kauwt en je geen droge korreltjes in je mond overhoudt, de korrel zacht is van structuur, maar toch nog wat stevig is. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt, dit is niet erg, je hoeft het niet bij de tarly te schenken.
 • Terwijl je tarly aan het borrelen is verwarm je in een koekenpan wat olie en bak je op hoog vuur je asperges. Besprenkel met wat zout en citroenschil.
 • Roer de Parmezaanse kaas en vervolgens de peterselie door je tarly risotto heen. Serveer direct met je gegrilde asperges.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: asperges, tarly

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Goed idee! Risotto is toch eigenlijk wel een klusje om te maken maar je hebt een leuk alternatief met ook nog meer vezels bedacht, top!

 2. Lekker recept! Ik zie tarly ook niet vaak voorbij komen, terwijl het zo lekker is!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close