Tarte à la Tomate is simpele, maar o zo lekkere Franse hartige taart met tomaat. De combinatie van hartig bladerdeeg, kaas, rijpe tomaten en een vleugje zuur en pit van de mosterd is een heerlijke combinatie van smaken. Super makkelijk te maken Frans gerecht, dat zowel als hoofdgerecht als bijgerecht geserveerd kan worden.
Tarte à la Tomate
Tomaten zijn de ster van dit gerecht. Voor een Tarte à la Tomate kun je het beste tomaten gebruiken die stevig en smaakvol zijn, aangezien ze hun vorm moeten behouden tijdens het bakken en niet teveel vocht mogen loslaten. Meestal zijn vleestomaten hier het meest geschikt voor. Coeur de Boeuf tomaten zijn ook heel goed te gebruiken, alleen vaak wat minder goed verkrijgbaar.
Hartige Franse taart met tomaat
Traditioneel wordt deze hartige Franse taart met tomaat gemaakt met bladerdeeg. Zelf vind ik het ook heel lekker om flammkuchendeeg te gebruiken, dat is net wat knapperiger. Voor de kaas kun je zowel Gruyère, als Parmezaan te gebruiken.
Pin dit recept voor Tarte à la Tomate!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hoi Mariska, dit recept ken ik en maak ik al heel erg lang. Het is verrukkelijk. Gruyèrekaas of Comte is een zalige kaas in veel gerechten. Echt een aanrader.
Ik denk dat je fotootjes hebt verwisseld bij de recepten van deze nieuwsbrief. Fijn weekend.