Tarte à la Tomate

Deel met vrienden en familie

Tarte à la Tomate is simpele, maar o zo lekkere Franse hartige taart met tomaat. De combinatie van hartig bladerdeeg, kaas, rijpe tomaten en een vleugje zuur en pit van de mosterd is een heerlijke combinatie van smaken. Super makkelijk te maken Frans gerecht, dat zowel als hoofdgerecht als bijgerecht geserveerd kan worden.

Tarte à la Tomate

Tomaten zijn de ster van dit gerecht. Voor een Tarte à la Tomate kun je het beste tomaten gebruiken die stevig en smaakvol zijn, aangezien ze hun vorm moeten behouden tijdens het bakken en niet teveel vocht mogen loslaten. Meestal zijn vleestomaten hier het meest geschikt voor. Coeur de Boeuf tomaten zijn ook heel goed te gebruiken, alleen vaak wat minder goed verkrijgbaar. 

Franse tomatentaart met bladerdeeg

Hartige Franse taart met tomaat

Traditioneel wordt deze hartige Franse taart met tomaat gemaakt met bladerdeeg. Zelf vind ik het ook heel lekker om flammkuchendeeg te gebruiken, dat is net wat knapperiger. Voor de kaas kun je zowel Gruyère, als Parmezaan te gebruiken.

Tarte à la Tomate

Tarte à la Tomate is simpele, maar o zo lekkere Franse hartige taart met tomaat. De combinatie van hartig bladerdeeg, kaas, rijpe tomaten en een vleugje zuur en pit van de mosterd is een heerlijke combinatie van smaken. Super makkelijk te maken Frans gerecht, dat zowel als hoofdgerecht als bijgerecht geserveerd kan worden.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten

Kookgerei

  • quichevorm

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg 270 gr
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 rode ui
  • 3-4 vleestomaten
  • 0.5 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 75 gr Gruyère geraspt
  • zout
  • peper
  • extra virgin olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210 °C en vet je quichevorm licht in.
  • Snijd de tomaten in plakken en de uien in halve ringen.
    1 rode ui, 3-4 vleestomaten
  • Bedek je vorm met bladerdeeg. Prik dit goed in met een vork.
    1 rol bladerdeeg
  • Smeer de bodem in met de mosterd en verdeel hierover de helft van de kaas, de helft van de uien en een goede snuf van de kruiden.
    2 eetlepels mosterd, 75 gr Gruyère, 0.5 eetlepel Provençaalse kruiden
  • Leg de tomaten dakpansgewijs in je vorm.
  • Bestrooi met een goede snuf zout, wat peper en nog wat Provençaalse kruiden. Tot slot mag de overgebleven kaas en ui er overheen.
    zout, peper
  • Besprenkel met wat olijfolie en bak 30-40 minuten in het midden van de oven.
    extra virgin olijfolie

Notities

Ook heel lekker met flammkuchen deeg
Auteur: Mariska
calorieën: 492kcal
Gang: Bijgerecht, brunch, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Europees, Frans
Trefwoord: bladerdeeg, hartige taart, quiche, tomaten

Nutrition

Calorieën: 492kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 12g | Fat: 33g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 4g | Monounsaturated Fat: 17g | Cholesterol: 17mg | Sodium: 294mg | Potassium: 398mg | Fiber: 3g | Sugar: 5g | Vitamin A: 1187IU | Vitamin C: 19mg | Calcium: 197mg | Iron: 2mg

Pin dit recept voor Tarte à la Tomate!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

tarte à la tomate

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Hoi Mariska, dit recept ken ik en maak ik al heel erg lang. Het is verrukkelijk. Gruyèrekaas of Comte is een zalige kaas in veel gerechten. Echt een aanrader.
    Ik denk dat je fotootjes hebt verwisseld bij de recepten van deze nieuwsbrief. Fijn weekend.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close