Thai Fried Rice met garnalen is een heerlijke Thaise nasi. Gebakken rijst met groente, ei en garnalen op smaak gebracht met soja en natuurlijk vissaus en een kneepje limoen. Een perfecte combinatie van zoet, zuur, zout en voor wie wil: pittig.
Thaise Nasi
In heel veel culturen kennen ze een vorm van gebakken rijst. In Nederland kennen we dit, door onze connectie met Indonesië, veelal onder de noemer nasi. In Thailand noemen ze het ‘fried rice’ en komt daar, net als nasi, in verschillende variaties voor. Deze versie is vrij basic, zoals ik die gewend ben in de trein of in kleine zaakjes in Thailand te eten.
Met fried rice zit je ook als beginner in de Thaise keuken goed, want ondanks dat die keuken heel pittig kan zijn, is de fried rice dat niet. Altijd een veilige keuze dus en ook helemaal kidsproof. De pittigheid komt van een simpel sausje dat Prik Nam Pla heet. Het is super simpel te maken en zo kan iedereen zijn pittigheid zelf bepalen.
Tomaat in fried rice?
Bij gebakken rijst of nasi zul je niet zo snel aan tomaat denken. Waarschijnlijk denk je hier ook helemaal niet aan bij de Thaise keuken, toch wordt het vaak gebruikt. Niet alleen in de Thai Fried Rice, maar bijvoorbeeld ook in groene curry en tom kha kai komen tomaten vaak voorbij.
Pin deze Thaise Fried Rice!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.