Thais Kerstmenu (bomvol smaak)

Deel met vrienden en familie

Doe het deze Kerst eens helemaal anders en ga voor een Thais Kerstmenu! Met deze recepten krijg je toch het echte Kerstgevoel, maar zijn je gerechten Thaise smaakbommetjes.

Thais Kerstmenu

Amuse – Thaise viskoekjes
Voorgerecht – Rode mul met groene curry en Shanghai paksoi
Hoofdgerecht –  Rode curry Beef Wellington
Dessert – Witte chocolademousse met mango

Amuse – Thaise viskoekjes

Thaise viskoekjes recept
Heerlijke Thaise viskoekjes die door de kleine stukjes garnaal heerlijk sappig en smaakvol zijn. Je kunt ze ook rollen tot balletjes. Het recept vind je hier.

Voorbereidingstip: meng het visbeslag ‘s ochtends en bak ze dan vlak voor je ze gaat serveren af.

Voorgerecht – Rode mul met groene curry en Shanghai paksoi

Rode mul met groene curry

Dit fancy uitziende gerechtje is makkelijk binnen 15 minuten klaar. Gebruik die extra tijd dus mooi om zelf groene currypasta te maken (recept) voor het ultieme resultaat van fris en pittig!

Voorbereidingstip:
dit recept is zo snel klaar, dat je bijna geen voorbereiding nodig hebt. De groene currypasta maak je makkelijk een week (of zelfs een maand!) van tevoren klaar en kun je invriezen. Kijk hier hoe ik dat handig doe.

Hoofdgerecht – Rode curry Beef Wellington

Rode curry beef wellington

Rode curry Beef Wellington is een echt fusion gerecht. Het combineert al het goede van een Wellington (sappig vlees en een knapperig bladerdeegkorstje) met de heerlijke smaak van rode curry. Om de knipoog naar de klassieke smaken te houden vind ik het zelf leuk om de rode curry wellington met aardappeltoefjes of aardappelkroketjes en simpele boontjes te serveren.

Voorbereidingstip: maak de currypasta van tevoren, deze is ideaal om in te vriezen.

Dessert – Witte chocolademousse met mango

Witte chocolademousse met passievrucht en framboos

Eind zoet, al goed. Bij een Thais kerstmenu hoort een zoet toetje. Deze witte chocolademousse met mango is zeker zoet en lekker tropisch.

Voorbereidingstip: maak de mousse een dag van tevoren klaar.

Zelf was mijn Kerstdiner eerder ook helemaal in Thaise sfeer zijn, inclusief decoratie. Heerlijk en weer eens totaal wat anders. Toch niet iedereen kunnen overtuigen van een heel Thais Kerstmenu? We hebben nog een hele reeks andere menu’s voor je klaar staan om uit te kiezen!

Thais Kerstmenu

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close