Thaise beef saté kom je in Thailand echt overal tegen. Met dit recept maak je deze heerlijke stokjes met biefstuk saté nu ook zelf thuis. Maak het af met échte Thaise satésaus en het feest is compleet!
Bij Flying Foodie zijn we gek op de Aziatische keuken en we hebben dan ook heel veel heerlijke Thaise recepten voor je online staan. Mocht je naast Thais koken ook op reis willen naar dit fantastische land, kijk dan zeker (voordat je vliegtickets en hotels boekt) bij onze reistips voor Thailand.
Thaise Beef Saté
Voor een echte Thaise smaak is het het beste om de Thaise versie van producten te gebruiken. Zo is Thaise palmsuiker net even anders dan Indonesische, maar mocht je de Thaise versie nou niet hebben, dan kun je ook best de andere gebruiken. De verschillen zijn subtiel, maar let wel op: met elke vervanging wordt het wel een klein beetje minder Thais van smaak. Het gerecht zal nog steeds super lekker zijn, alleen minder authentiek van smaak. Hieronder geven we wat handige tips, mocht je moeite hebben met het vinden van de juiste Thaise ingrediënten in recepten:
- Galangal (laos) – vervang door gember. De smaak is wel echt anders (lees er hier meer over), maar het is de beste vervanging als je echt geen galangal kunt krijgen.
- Thaise palmsuiker – vervang door Indonesische palmsuiker (gulu djawa), kokos- of donkerbruine suiker.
- Tamarinde pasta/sap – limoensap is een goede vervanger.
- Thaise oestersaus – Chinese oestersaus.
Mocht je echt een liefhebber zijn van saté, dan is de Thaise kipsaté misschien ook wat voor jou of bijvoorbeeld de Indonesische varkenssaté met ketjap marinade (Saté Babi). Bij het kipsaté-recept vind je ook het recept voor ajat: een zoet-zure Thaise mix, die je standaard bij je saté krijgt in Thailand!
Thaise marinade met kokosmelk
In de Thaise keuken wordt meestal kokosmelk gebruikt in de marinade. Dit lijkt misschien een beetje vreemd als je dit nog nooit gedaan hebt, maar dit zorgt ervoor dat de kruiden in de marinade goed aan je vlees blijven plakken en maakt het vlees meteen ook lekker mals.
Daarna gebruiken we ook nog een beetje kokosmelk om de sateetjes mee in te smeren, vlak voordat ze op de barbecue gaan; dit voorkomt plakken. Een alternatief voor olie dus!
Pin deze Thaise Beef Saté!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dit recept op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.