Thaise biefstuksalade

Deel met vrienden en familie

Thaise biefstuksalade maakt salade eten leuk. Zoals je gewend bent van Thaise recepten is ook deze knaller van een salade heerlijk uitgebalanceerd. Zoet, zuur, zout en bitter: alle smaken komen terug. De biefstuk wordt heerlijk gemarineerd in oester- en sojasaus. De komkommers zorgen voor knapperigheid, de verse kruiden maken het fris en de dressing maakt het super Thais! Maak het heerlijk pittig met Thaise bird’s eye chili’s of ga voor lekker mild voor paprika.

Deze salade uitbreiden

Een veel voorkomende combinatie voor Thaise salade met biefstuk is mango. Zorg er dan voor dat je een mango gebruikt die net niet rijp is, of echt net aan. Uiteraard kun je ook sla toevoegen. Dit geeft de salade net even wat meer body en maakt het meer geschikt als maaltijdsalade, dan als bijgerecht. Een andere optie, wanneer je niet op de koolhydraten let, is rijst. Ik raad dan jasmijnrijst aan!

Thaise biefstuksalade

Thaise biefstuksalade maakt salade eten leuk.  Zoals je gewend bent van Thaise recepten is ook deze knaller van een salade heerlijk uitgebalanceerd. Zoet, zuur, zout en bitter: alle smaken komen terug. De biefstuk wordt heerlijk gemarineerd in oester- en sojasaus. De komkommers zorgen voor knapperigheid, de verse kruiden maken het fris en de dressing maakt het super Thais! Maak het heerlijk pittig met Thaise bird's eye chili's of ga voor lekker mild voor paprika. 
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 15 minuten
15 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

Marinade

  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 1 eetlepel neutrale olie ik gebruik rijstolie
  • 2 stuks biefstuk

Dressing

  • 1 limoen
  • 1 eetlepel vissaus + meer
  • 1 teentje knoflook

Salade

  • 1 komkommer
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje munt
  • 0.5 bosje Thaise basilicum optioneel, maar wel lekker!
  • 1 bird's eye chili naar smaak, zie notitie
  • 1 handje pinda's gezouten

Instructies

De marinade

  • Schep alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en proef even of er nog wat suiker bij moet als je limoen erg zuur is. Haal de biefstuk er doorheen en laat dit minimaal 15 minuten marineren, een hele nacht is ook heel lekker.

Salade voorbereiden

  • Was alle kruiden en de komkommer goed. Pluk de blaadjes van de kruiden.
    Snijd de komkommer in plakjes, of halve plakjes, als het een dik exemplaar is. Doe hetzelfde met de chili (of puntpaprika).

Biefstuk bakken

  • Bak de biefstuk in de pan met een beetje extra olie.
  • Haal uit de pan en leg op een bord of plank met een opstaande rand. Giet de dressing over de nog warme biefstuk. Keer de biefstuk om en laat 15 minuten rusten.
  • Snijd de biefstuk na het rusten in plakken. Giet de dressing en de vleessappen over je salade.

Salade afmaken

  • Schep alles bij elkaar en strooi er tot slot een handje gezouten pinda's overheen.

Notities

Bijgerecht voor 4 personen
Vervang de bird's eye chili eventueel door punt- of snoeppaprika's als je niet te pittig wilt eten.
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Aziatisch, Thais
Trefwoord: biefstuk, maaltijdsalade, salade

Fan van deze Thaise salade met biefstuk?

Probeer dan ook eens Fantastische Italiaanse biefstuksalade oftewel Tagliata. Het idee is hetzelfde, maar door het Italiaanse smaakprofiel krijg je een heerlijke, maar totaal andere smaak. Liever iets Aziatisch? Dan hebben we hier ook nog heel veel heerlijke Aziatische recepten voor je.

Pin deze Thaise biefstuksalade!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Thaise biefstuksalade

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close