Thaise curry bloemkoolsoep (lekker en gezond!)

Thaise curry kokos bloemkoolsoep
Thaise curry bloemkoolsoep is een goed vullende en gezonde maaltijdsoep. Lekker kruidig, een klein beetje pittig en door de kokosmelk ook nog eens heerlijk romig! Uiteraard makkelijk te maken en binnen 30 minuten op tafel! 

Deze soep is helemaal vegan te maken, maar let dan wel op welke Thaise curry pasta je gebruikt; veel bevatten namelijk vissaus of garnalen.

Thaise curry kokos bloemkoolsoep

Ingrediënten Thaise curry bloemkoolsoep

1 bloemkool
230 gr wortel
3 tenen knoflook
1 – 4 eetlepels Thaise curry pasta
2 eetlepels gehakte gember
1 flinke theelepel kurkuma
1 blik kokosmelk (400 ml)
400 ml bouillon, bijvoorbeeld groentebouillon
olie en zout

Optioneel: chili, lente ui en verse koriander

Bereiding

  1. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool verder in roosjes. De stam mag ook gewoon mee. Maak de wortels schoon en snijd deze in plakjes. Hak de gember en knoflookteentjes grof in stukjes.
  2. Verwarm wat olie in de pan en fruit hier de gember en knoflook in, totdat de gember een beetje transparant begint te worden (net zoals bij uien), ongeveer 2-3 minuten. Voeg de curry pasta en kurkuma toe roer goed door.
  3. Voeg nu ook de gesneden bloemkool en wortel toe. Roer goed door en bak 2 minuten mee.
  4. Voeg kokosmelk en bouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Proef of de bloemkool gaar is, laat anders nog wat langer op staan.
  5. Pureer de soep en breng op smaak met wat zout, chili, lente ui en eventueel verse koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *