Thaise curry bloemkoolsoep (lekker en gezond!)

Deel met vrienden en familie

Thaise curry bloemkoolsoep is een goed vullende en gezonde maaltijdsoep. Lekker kruidig, een klein beetje pittig en door de kokosmelk ook nog eens heerlijk romig! Uiteraard makkelijk te maken en binnen 30 minuten op tafel!

 

Thaise curry bloemkoolsoep

Deze Thaise curry bloemkoolsoep is niet alleen heerlijk smaakvol, maar ook nog eens snel en makkelijk te maken. In slechts 30 minuten staat deze gezonde, vegan soep op tafel. Ideaal voor een doordeweekse avond waarop je niet te veel tijd wilt besteden aan het bereiden van het avondeten. Kortom, deze Thaise curry bloemkoolsoep is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens gezond en snel te maken. Ideaal voor een doordeweekse avond waarop je geen zin hebt om lang in de keuken te staan.

Vegan, gezond, maar niet saai.

Deze soep is niet alleen makkelijk te maken, maar ook nog eens erg gezond. Bloemkool bevat veel voedingsstoffen, waaronder vitamine C, K en B6. Daarnaast is bloemkool een goede bron van vezels, wat belangrijk is voor een gezonde spijsvertering. Ook de curry pasta voegt nog extra voedingsstoffen toe aan deze soep. Het bevat namelijk specerijen zoals kurkuma en koriander, die beide ontstekingsremmend werken.

Let er wel op dat je een curry pasta zonder garnalen of vissaus gebruikt als je deze soep vegan wilt maken. Het is ook mogelijk om zelf een curry pasta te maken wij hebben recepten voor je voor:

 

Thaise curry bloemkoolsoep (lekker en gezond!)

Thaise curry bloemkoolsoep is een goed vullende en gezonde maaltijdsoep. Lekker kruidig, een klein beetje pittig en door de kokosmelk ook nog eens heerlijk romig! Uiteraard makkelijk te maken en binnen 30 minuten op tafel!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 250 gr wortel
  • 3 tenen knoflook
  • 1-4 eetlepels thaise currypasta
  • 2 eetlepels gember fijn gehakt
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 snuf zwarte peper
  • 1 blik kokosmelk 400ml
  • 400 ml bouillon bv. groente
  • olie
  • zout

optioneel

Instructies

  • Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool verder in roosjes. De stam mag ook gewoon mee. Maak de wortels schoon en snijd deze in plakjes. Hak de gember en knoflookteentjes grof in stukjes.
  • Verwarm wat olie in de pan en fruit hier de gember en knoflook in, totdat de gember een beetje transparant begint te worden (net zoals bij uien), ongeveer 2-3 minuten. Voeg de curry pasta en kurkuma toe roer goed door.
  • Voeg nu ook de gesneden bloemkool en wortel toe. Roer goed door en bak 2 minuten mee.
  • Voeg kokosmelk en bouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Proef of de bloemkool gaar is, laat anders nog wat langer op staan.
  • Pureer de soep en breng op smaak met wat zout, chili, lente ui en eventueel verse koriander.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, Soep, Voorgerecht
Keuken: Aziatisch, fusion, Thais
Trefwoord: bloemkool, groente, vegan

Pin deze Thaise curry bloemkoolsoep!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Thaise curry kokos bloemkoolsoep

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Harry de couvert says:

    Groene, gele, rode, panang of massaman curry?

    1. Meestal groen, maar rood is ook lekker!

  2. Voor hoeveel personen is deze soep?

    1. Afhankelijk van wat je er bij eet voor ongeveer 4 personen. Het geeft ongeveer een liter vullende soep.

      1. Dankje wel! Ik ga het zaterdag maken.😃

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close