Thaise curry wraps met kip

Deel met vrienden en familie

Thaise curry wraps met kip geven je al het goede van een curry, maar dan in een wrap! Dit heerlijke gerecht staat binnen 30 minuten op tafel.

Thaise curry, wie is daar nou niet gek op? Voor deze wraps maak ik gebruik van een heerlijke curry pasta, die ik meenam uit Thailand. In de toko en grote supermarkten kun je tegenwoordig ook goed terecht voor lekkere curry pasta’s. Zelf ging ik deze keer voor een groene curry, maar ook rood en massaman kun je goed gebruiken.

Met de inhoud van de Thaise curry wraps kun je goed spelen. Deze keer ga ik voor courgette en paprika, maar het is ook lekker met bloemkoolroosjes en sperzieboontjes.

Dit gerecht doet het ook heel erg goed als lunchgerecht. Mocht je het de dag van tevoren maken, denk er dan over na of je de wrap alvast wilt toevoegen of niet. Ze worden namelijk zachter en soms een beetje plakkerig. Zelf vind ik dit niet zo erg en ga ik voor gemak: hoppa, alles al in het bakje.

Thaise curry wraps met kip

Ingrediënten Thaise curry wraps

Hoofdgerecht voor twee personen

1 flinke kipfilet
1 sjalot
2 teentjes knoflook (of meer natuurlijk…)
0.5 courgette
1 paprika (ik ga voor rood!)
1 à 2 eetlepels curry pasta
kokosmelk

olie, zout & peper

2 grote wraps

Optioneel: sla en koriander

Bereiding

  1. Was de groentes en begin met het schoonmaken en in stukken snijden. Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Verwijder de zaadjes en de steel van de paprika en snijd deze in reepjes. Snijd de sjalot in 6 partjes en pel deze los van elkaar. Snijd de kipfilet in reepjes of blokjes en pers of snijd de knoflookteentjes fijn.
    Zo, het meeste werk zit er nu op!
  2. Verwarm olie in een wok of hapjespan. Bestrooi ondertussen de kip met wat zout. Bak de kipfilet aan alle kanten goudbruin op hoog vuur.
  3. Verlaag het vuur naar middelhoog en voeg vervolgens de curry pasta toe. Roer goed door, tot de curry flink begint te geuren.
  4. Gooi nu alle groentes in de pan, roer goed door. Voeg een flinke scheut kokosmelk toe en roer door, tot er een sausje ontstaat. Voeg beetje bij beetje kokosmelk toe, tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
  5. Laat dit even pruttelen, zodat de groentes beetgaar zijn en de kip geheel gaar is. Verwarm ondertussen de wraps.
  6. Verdeel de Thaise curry over de wraps en voeg eventueel nog wat sla en verse koriander toe!

Eet smakelijk! Simpel, maar zoooo lekker!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close