Thaise groene curry met authentieke ingrediënten

Thaise groene curry met authentieke ingredienten

Deze Thaise groene curry brengt je zo terug naar het zonnige Thailand en een stuk goedkoper dan een vliegticket. Met de juiste authentieke ingrediënten krijg je de smaak net zoals in Thailand.  Extra voordeel: deze curry is lekker snel klaar, binnen 15 minuten!

Belangrijk voor een echte Thaise groene curry

Alle ingrediënten in deze authentieke Thaise groene curry zijn belangrijk. Als je echt de smaak van groene curry wilt, zoals je die uit Thailand kent, heb je ze allemaal nodig! De ingrediënten koop ik zelf vrijwel allemaal bij Amazing Oriental. Dit is geen reclame, ik vind het oprecht een fijne winkel.

De volgende ingrediënten hebben wellicht wat extra uitleg nodig:

  • Groene curry pasta – Dit wordt echt veruit het lekkerste als je deze zelf maakt (recept). Wil je toch liever kant-en-klare pasta, dan kan ik het merk LOBO aanraden. Dit wordt ook veel in Thailand verkocht.
  • Thaise basilicum -Thaise basilicum is echt een smaakmaker in de groene curry; hoewel je maar een paar blaadjes gebruikt, maakt het echt het verschil voor het gerecht. Je kunt in dit recept absoluut geen ‘normale’ basilicum gebruiken. Dit geeft echt een totaal andere smaak. Geen Thaise basilicum gevonden? Laat het dan helemaal weg.
  • Vissaus – Gebruik Thaise vissaus. Andere landen hebben dit ook, maar Thaise vissaus komt het dichtst in de buurt bij de smaak die je wilt hebben voor dit recept. Dit is eigenlijk een algemene tip voor wanneer je Aziatisch kookt. Ik gebruik graag het merk Megachef.
  • Aubergines – in dit recept worden twee verschillende soorten aubergines gebruikt, beiden anders dan wij gewend zijn. De eerste zijn ronde aubergines; deze zijn groenig van kleur en hebben ongeveer de grootte van een golfbal. De andere zijn erwt-aubergines en die hebben een grootte die tussen een grote doperwt en een kauwgombal in ligt.
  • Wok – Thai koken bijna alles in de wok. Dit is ook zeer aan te raden. Zelf heb ik ook wel eens mijn Creuset braadpan gebruikt en heb geen verschil geproefd, dus ook zonder wok kom je er wel!

Echte thaise groene curry

Authentieke ingrediënten Thaise Groene Curry

voor twee porties

1 kipfilet
2-3 eetlepels groene curry pasta
2 eetlepels arachideolie
400 ml kokosmelk
4 ronde aubergines
1 handje erwt aubergines (pea eggplant)
6 baby maiskolfjes

Om af te maken
1-3 eetlepels vissaus (naar smaak)
1-3 theelepels palmsuiker (naar smaak)
Thaise basilicum
kaffir lime blaadjes (zonder nerf en gescheurd)
rode chili reepjes

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en de ronde aubergines (met een ander mes!) in kwarten. De maiskolfjes mogen doormidden.
  2. Verwarm wat olie in de wok (of Creuset dus) en voeg de groene curry toe. Blijf roeren, tot de heerlijke geuren vrijkomen.
  3. Voeg een derde van de kokosmelk toe (dit hoeft niet exact) en roer en verwarm, tot de olie uit de curry pasta omhoog komt.
  4. Nu gaan de reepjes kip erbij. Goed blijven roeren, tot de kip net aan gaar is.
  5. Giet de overige kokosmelk toe, samen met de aubergines (beide soorten) en mini mais.
  6. Haal de groene curry van het vuur zodra de groente gaar is. Dit gaat vrij snel, binnen 2-3 minuten. Maak de groene curry af met vissaus, palmsuiker, Thaise basilicum, kaffir lime blaadjes en rode chili reepjes. Begin met de vissaus en palmsuiker met één eetlepel, proef en voeg meer toe naar smaak.

Eet smakelijk! Je kunt de curry zo eten, maar ook met rijst smaakt hij echt goed. Voor een authentieke smaak gebruik je Thaise jasmijnrijst!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *