Thaise groene curry met garnalen

Thaise groene curry met garnalen staan binnen een handomdraai op tafel. De Thaise keuken is snel, maar dat doet helemaal niets af aan de smaak. Je moet alleen wel de juiste ingrediƫnten gebruiken.

Thaise groene curry met garnalen

Het begint met goede curry pasta

De lekkerste groene currypasta maak je zelf (met dit recept). Lijkt veel werk, maar met een keukenmachine of Nutribullet en een tripje naar de toko is het zo gedaan. Zelf maak ik meestal een dubbele batch en vries die per eetlepel in. Ik leg dan eerst wat bolletjes op een plaat, vries deze in en als ze eenmaal bevroren zijn, gaan ze in een zakje samen terug de vriezer in. Zo heb ik altijd heerlijke curry binnen handbereik, met die authentieke pure en frisse smaak.

Toch iets uit de supermarkt? Ga dan voor een pasta waar de ingrediƫnten zoveel mogelijk overeenkomen met de currypasta die ik maak en waar geen extra onzin in zit, zoals geraffineerde olie, smaakversterkers, verdikkingsmiddelen en suiker.

Groene curry met garnalen en courgette

Ingrediƫnten Thaise groene curry met garnalen

2-3 personen

0.75 courgette (of een kleinere courgette)
1 rode paprika
1 sjalot
2 eetlepels groene currypasta
100 ml kokosmelk
185 gr rauwe garnalen (soms ook verkocht als roerbak garnalen)
verse koriander
limoen
vissaus
neutrale olie om in te bakken

Dit is een snelle groene curry, met groentes die in elke Nederlandse supermarkt te krijgen zijn. Ben je meer op zoek naar een authentieke Thaise curry, kijk dan bij dit recept. Je kunt de kip uit dat recept makkelijk vervangen door garnalen.

Serveer met wat jasmijnrijst of eet het zo los, als koolhydraatarm gerecht.

Bereiding

  1. Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Verwijder het klokhuis, zaadjes en zaadlijst van de paprika en snijd in repen. Snijd een sjalot in vieren en pluk de laagjes uit elkaar.
  2. Verwarm wat olie in een wok (of braadpan) en voeg de groene currypasta toe. Blijf roeren, tot de heerlijke geuren vrijkomen.
  3. De courgette, paprika en ui mogen er tegelijk bij. Wok 2-3 minuten met een klein scheutje van je kokosmelk.
  4. Voeg de rest van de kokosmelk toe en roer goed door. De garnalen kunnen er nu bij en laat het geheel bubbelen tot de garnaaltjes roze en gaar zijn.
  5. Maak af met een kneepje limoen, een scheutje vissaus en besprenkel met verse koriander. Diep in ademen en je waant je zo even in Thailand.

Geef een reactie

Close
Ā© Copyright FlyingFoodie
Close