Thaise groene currypasta

Deel met vrienden en familie

Thaise groene currypasta, zoals in Thailand. Word jij ook steeds weer teleurgesteld door de zakjes en potjes groene currypasta uit supermarkt hier in Nederland? Maak dan zelf heel simpel echte Thaise groene currypasta, met dit authentieke recept.

Echte Thaise groene curry pasta

Authentiek recept voor groene currypasta

Dit recept voor Thaise groene currypasta is mij geleerd tijdens een kookworkshop in Chiang Mai, alweer jaren geleden. Noi, onze kok, had het recept van haar moeder geleerd, die het weer van haar moeder had. Een echt Thais recept dus en als je een groene curry maakt, waan je je zo weer in het zonnige Thailand.

Tegenwoordig zijn alle ingrediënten prima te verkrijgen in Nederland, zeker als je naar een toko gaat, zoals Amazing Oriental. Het enige wat erg moeilijk te vinden is, zijn kaffir limes. Ik heb het uitgezocht en deze zijn het beste te vervangen door de blaadjes van kaffir lime. Deze vind je vaak in de vriezer!

Koriander wordt hier in de gewone supermarkt verkocht zonder wortels, maar bij de grote toko’s zul je ze kunnen vinden met wortel. Toch niet gelukt? Gebruik dan de steeltjes, dit komt het dichtst in de buurt.

Galangal of gember?

Galangal is niet hetzelfde als gember. In veel recepten worden deze nog wel eens met elkaar verwisseld. Je krijgt dan nog steeds een lekkere groene currypasta, maar als je echt op zoek bent naar die authentieke smaak, zal je opvallen dat het net niet klopt.

Tegenwoordig kun je zelfs bij de AH galangal kopen. Je kunt wat je over hebt heel goed invriezen.

Thaise Groene currypasta

Thaise groene currypasta, zoals in Thailand. Word jij ook steeds weer teleurgesteld door de zakjes en potjes groene currypasta uit supermarkt hier in Nederland? Maak dan zelf heel simpel echte Thaise groene currypasta, met dit authentieke recept.
Porties 10 eetlepels
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Kookgerei

 • 1 Keukenmachine of NutriBullet optioneel

Ingrediënten

verse kruiden

 • 12-15 lange groene chili’s (ik gebruike grote groene lombok chili’s)
 • 5 groene Thaise bird’s eye chili’s
 • 5 koriander wortels
 • 1 duim galangal 
 • 3-5 teentjes knoflook
 • 1 kleine sjalot
 • 4 blaadjes kaffir lime leaves (of 0.5 theelepel geraspte kaffir lime schil)
 • 1 stengel citroengras (zonder de ‘blaadjes’)
 • 1 theelepel garnalenpasta optioneel!

Gedroogde specerijen

 • 1.5 theelepel  korianderzaad
 • 1.5 theelepel  komijnzaad
 • 5 stuks witte peper korrels
 • 0.5 theelepel  zout

Instructies

 • Rooster in een droge pan (dus zonder olie of ander vet) de komijn- en korianderzaden, tot ze licht getoast zijn en je de kruiden heerlijk kunt ruiken.
 • Voeg de droge kruiden (koriander, komijn, peper en zout) in de vijzel en stamp tot het een fijne poeder is. Bij de volgende stap speel ik een beetje vals en gebruik ik mijn NutriBullet, je kunt de ingrediënten ook fijn snijden met een mes en snijplank. In plaats van een NutriBullet werkt een keukenmachine ook prima, maar de NutriBullet staat bij mij altijd op het aanrecht klaar en geeft minder afwas.
 • Snijd de chili’s grof en pulseer deze in je keukenmachine/NutriBullet tot ze fijn zijn of snijd de chili’s fijn. Je kunt de steeltjes er gewoon aan laten. Voeg de chili’s toe aan je vijzel en stamp goed tot het een pasta begint te worden. Je zult zien dat de olie en sappen uit de chili’s los komen. Het is dus absoluut niet nodig om olie toe te voegen aan je groene curry pasta!
 • Doe nu hetzelfde met de overige verse kruiden (korianderwortels, sjalot, knoflook, kaffir lime en citroengras). Zorg dat je de nerf uit de blaadjes kaffir lime haalt. Nadat je ook dit fijn gemaald of gesneden hebt, voeg je dit lepel voor lepel toe aan je vijzel en stamp je tot het fijn en goed vermengd is.
 • Om het af te maken kun je nu de garnalenpasta door de groene currypasta mengen. Zelf laat ik dit eruit, zodat het vegan blijft (en ik familie heb met een garnalenallergie) en bepaal ik later bij het gebruik van de pasta of ik garnalenpasta wil toevoegen.
Auteur: Mariska
Gang: currypasta
Keuken: Aziatisch, Thais
Trefwoord: currypasta

Pin deze Thaise groene currypasta!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Thaise groene currypasta authentiek

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Kan je de currypasta ook invriezen?

  1. Mariska Author says:

   Ja, heel goed zelfs. Ik vries het zelf altijd per eetlepel in. Eerst op een plaat tot dat het hard is en dan is een goed afsluitbare zak. Zou kan ik makkelijk de juiste hoeveelheid uit vriezer halen zonder alles te hoeven ontdooien.

 2. Heb je misschien een foto van hoe het product kaffir lime leaves er in de amazing oriental uitziet? Ik heb altijd zo’n moeite om het te vinden…

  1. Mariska Author says:

   Toevallig wel! Je vindt ze in de vriezer bij de stengels citroengras in de buurt. Hier kan je een foto van het zakje bekijken.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close