Thaise hapjes met kip en groene curry

Deel met vrienden en familie

Deze Thaise hapjes met kip en groene curry zijn super lekkere pasteitjes met een eenvoudige vulling, die hun smaak krijgen door de bekende Thaise groene currypasta. Leuk voor bij de borrel en op een feestje! We zijn gek op de Aziatische keuken, jij ook?

Thaise pasteitjes met groene curry

Bladerdeeghapjes

Deze heerlijke bladerdeeghapjes, of misschien kunnen we het beter pasteitjes noemen, zijn gevuld met een mengsel van kipgehakt, zoete aardappel, doperwten en op smaak gebracht met groene curry en een klein beetje vissaus. Deze keer maakte ik ze halfrond, omdat dat er zo leuk uitziet. Eigenlijk is het veel handiger om ze vierkant te maken. Dan kom je ook beter uit met je bladerdeeg. Je vouwt ze dan eigenlijk hetzelfde als Surinaamse pasteitjes met kip.

Thaise hapjes met kip en groene curry

Deze Thaise hapjes krijgen hun smaak doordat we de kip kort bakken met groene currypasta. Het aller- allerlekkerste is als je die zelf maakt, dan blijft het extra fris. Het is super simpel te maken en heel goed in te vriezen. Currypasta’s uit potjes en zakjes in Nederland zijn vaak net wat muf en erg zout. Heb je echt geen mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan, dan kun je de currypasta een beetje opfrissen met een klein beetje limoensap.

Na het vouwen kun je ze meteen afbakken of goed verpakt invriezen. Ze blijven dan zeker een paar weken goed en je kunt ze dan zo vanuit de vriezer de oven in doen.

Geen zin in kip? Deze Thaise hapjes zijn ook ontzettend lekker met varkens- of rundergehakt, garnalen of een combinatie van alles. De zoete aardappel kun je ook vervangen door fijngeraspte wortel. Als je zin hebt, kun je ook wat extra lente-ui of koriander toevoegen.

Thaise hapjes met kip en groene curry

Deze Thaise hapjes met kip en groene curry zijn super lekkere pasteitjes met een eenvoudige vulling, die hun smaak krijgen door de bekende Thaise groene currypasta. Leuk voor bij de borrel en op een feestje! We zijn gek op de Aziatische keuken, jij ook?
Porties 11 hapjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg ongeveer 270 gram
  • 2 eetlepels groene currypasta of naar smaak
  • 300 gr kipgehakt
  • 150 gr zoete aardappel
  • 50 gr diepvries doperwten
  • 1 scheutje vissaus
  • 1 ei
  • 1 lepel neutrale olie

Instructies

Vulling met kip en groene curry voorbereiden

  • Schil de zoete aardappel en rasp grof.
  • Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de currypasta, tot deze goed begint te geuren. Als je de groene currypasta die je gebruikt nog niet zo goed kent, begin dan voorzichtig, je kunt altijd meer toevoegen.
  • Voeg de kip en zoete aardappel toe en bak dit tot de kip gaar is.
  • Proef en breng om smaak met vissaus en eventueel nog wat extra groene curry als je te voorzicht bent geweest. Bak dit nog even kort mee.
  • Roer de doperwten er doorheen en zet in de koelkast om af te koelen. Wanneer je bladerdeeg probeert te vullen met een warme vulling, dan smelt dit als het ware en dan wordt het een grote kliederboel.

Thaise Bladerdeeg hapjes maken

  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bedek één of meerdere bakplaten met bakpapier.
  • Steek rondjes uit (of rechthoeken) uit je bladerdeeg.
  • Schep wat vulling in het midden van je rondje bladerdeeg en vouw goed en netjes dicht. Leg op de bakplaat en herhaal.
  • Klop je ei los met een vork en bestrijk al je pasteitjes.
  • Bak in 15-20 minuten mooi goudbruin. Serveer met ketchup of hotsauce.
Auteur: Mariska
Gang: hapje
Keuken: fusion, Thais
Trefwoord: bladerdeeg, hapje, snack

Pin deze Thaise hapjes met kip en groene curry!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Thaise hapjes met kip en groene curry

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close