Deze Thaise hapjes met kip en groene curry zijn super lekkere pasteitjes met een eenvoudige vulling, die hun smaak krijgen door de bekende Thaise groene currypasta. Leuk voor bij de borrel en op een feestje! We zijn gek op de Aziatische keuken, jij ook?
Bladerdeeghapjes
Deze heerlijke bladerdeeghapjes, of misschien kunnen we het beter pasteitjes noemen, zijn gevuld met een mengsel van kipgehakt, zoete aardappel, doperwten en op smaak gebracht met groene curry en een klein beetje vissaus. Deze keer maakte ik ze halfrond, omdat dat er zo leuk uitziet. Eigenlijk is het veel handiger om ze vierkant te maken. Dan kom je ook beter uit met je bladerdeeg. Je vouwt ze dan eigenlijk hetzelfde als Surinaamse pasteitjes met kip.
Thaise hapjes met kip en groene curry
Deze Thaise hapjes krijgen hun smaak doordat we de kip kort bakken met groene currypasta. Het aller- allerlekkerste is als je die zelf maakt, dan blijft het extra fris. Het is super simpel te maken en heel goed in te vriezen. Currypasta’s uit potjes en zakjes in Nederland zijn vaak net wat muf en erg zout. Heb je echt geen mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan, dan kun je de currypasta een beetje opfrissen met een klein beetje limoensap.
Na het vouwen kun je ze meteen afbakken of goed verpakt invriezen. Ze blijven dan zeker een paar weken goed en je kunt ze dan zo vanuit de vriezer de oven in doen.
Geen zin in kip? Deze Thaise hapjes zijn ook ontzettend lekker met varkens- of rundergehakt, garnalen of een combinatie van alles. De zoete aardappel kun je ook vervangen door fijngeraspte wortel. Als je zin hebt, kun je ook wat extra lente-ui of koriander toevoegen.
Pin deze Thaise hapjes met kip en groene curry!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.