Thaise hummus met groente

Deel met vrienden en familie

Thaise hummus met groente en lekker knapperige kikkererwten is een snelle vegan maaltijd. Serveer het zo als gezonde lunch of met brood als frisse avondmaaltijd.

Thaise hummus met groente en kanpperige kikkererwten

Thaise hummus… dat bestaat natuurlijk eigenlijk niet. Het ene komt uit het Middenoosten en het andere uit Zuid-Oost Azië. Na een korte vakantie op de Veluwe wilde ik een gezonde lunch maken, alleen was er niet zoveel in huis. Aangezien de boodschappen de volgende dag bezorgd zouden worden, had ik duidelijk geen zin om even de supermarkt in te wippen. Ik ben deze periode sowieso goed in het ontwijken van de supermarkt, ik voel mij daar nog niet op m’n gemak. Groene currypasta heb ik altijd in mijn vriezer liggen (echt een lifehack!), dus ik gooide deze door mijn kikkererwten en ik moet zeggen: dat werkt heel erg goed. Zo lekker, dat ik binnenkort ook maar eens een poging ga doen tot Thaise Falafel.

Thaise hummus met groene curry

Ingrediënten Thaise hummus met groente

1 eetlepel groene currypasta *
300 gr kikkererwten (uit blik of zak)
kneepje citroensap
200 gr sperziebonen
200 gr bloemkoolroosjes
1 tomaat
olie, zout en chili flakes

optioneel: brood, pita of Libanees flatbread

* Let wel op, mijn currypasta is vegan. Ik maak de pasta namelijk zelf zonder vissaus of trassi. In sommige groene currypasta’s zit dit wel. Controleer dus even de verpakking van je pasta, voor je er vanuit gaat dat het vegan is.

Bereiding

  1. Breng een pan met water en zout aan de kook. Zodra het water kookt mogen de sperziebonen en bloemkoolroosjes erbij. Kook deze beetgaar.
  2. Spoel de kikkererwten goed om, dat schuimende vocht dat je ziet, dat is aquafaba. Neem een handje en rooster deze in een koekenpan met een scheutje olie en een goede snuf zout. Snijd de tomaat doormidden, bestrooi ook met een zout en leg deze met de snijkant naar beneden erbij in de pan.
  3. Pureer de rest van de kikkererwten met de groene currypasta, een scheutje olie en een kneep citroensap. Voeg een beetje water toe, tot je de gewenste dikte hebt. Breng om smaak met wat zout. Ik doe dit altijd in mijn Nutribullet, maar een keukenmachine en zelfs een staafmixer werken ook prima.
  4. Verdeel de Thaise hummus over de borden en verdeel daar bovenop de groente, de gegrilde kikkererwten en de tomaat halfjes.

Serveer met chili flakes, zodat je zelf kan bepalen hoe pittig je het wilt hebben!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close