Thaise rode currypasta

Deel met vrienden en familie

Thaise rode currypasta zonder zakjes en pakjes gemaakt, voor de echte authentieke smaak. Haal de vijzel maar alvast uit de kast!

Thaise rode currypasta

Wanneer je aan Thaise curry denkt, zul je hoogstwaarschijnlijk eerst aan groene- en daarna aan massaman curry denken. Rode curry is veel minder bekend en dat is stiekem best zonde, want het is echt een onwijs smaakvolle curry. Aan de andere kant is het ook weer niet zo vreemd, de currypasta voor rode curry is bijna hetzelfde als die van panang curry. Het grote verschil tussen rode curry en panang curry ontstaat pas bij het bereiden van de curry zelf.

Het verschil tussen een currypasta uit de winkel en zelf gemaakte currypasta is niet alleen dat het veel lekkerder en smaakvoller is, maar ook dat het veel minder zout is!

Recepten met rode currypasta

Wanneer je de currypasta klaar hebt, is deze zeer veelzijdig. Onderstaande gerechten maken dankbaar gebruik van je zelfgemaakte pasta!

Je kunt ook gewoon zelf wat proberen en gewoon wat rode curry toe voegen aan bijvoorbeeld je pizza’s of pasta’s voor een heerlijk fushion gerecht! 

Thaise rode currypasta

Thaise rode currypasta zonder zakjes en pakjes gemaakt, voor de echte authentieke smaak. Haal de vijzel maar alvast uit de kast!
Porties 6 eetlepels
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 5 grote gedroogde chili's in water geweekt
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 3 cm galangal
  • 4 kaffir lime leaf

gedroogde kruiden

  • 1 theelepel korianderzaad
  • 0.5 theelepel komijnzaad
  • 8 witte peperkorrels
  • 1 snuf zout

optioneel

  • 1 theelepel garnalenpasta

Instructies

  • In een droge pan (zonder olie of vet!) gaan we eerst de komijn- en korianderzaden samen met de peper korrels licht roosteren, tot je de kruiden heerlijk kunt ruiken.
    1 theelepel korianderzaad, 0.5 theelepel komijnzaad, 8 witte peperkorrels
  • Voeg de droge kruiden (koriander, komijn, peper en zout) in de vijzel en stamp tot het een fijne poeder is.
    1 snuf zout
  • Voeg de chili’s zonder water toe aan je vijzel en stamp goed tot het een pasta begint te worden. Je zult zien dat de olie en sappen uit de chili’s los komen. Het is dus absoluut niet nodig om olie toe te voegen aan je currypasta! Bij de volgende stap speel ik een beetje vals en gebruik ik mijn NutriBullet, maar je kunt de ingrediënten ook fijn snijden met een mes en snijplank.
    5 grote gedroogde chili's
  • Maal of snijd de sjalot, knoflook, galangal en kaffier lime blaadjes fijn. Vergeet niet de nerf uit de kaffir lime blaadjes te halen. Nadat je dit fijn gemaald of gesneden hebt, voeg je dit lepel voor lepel in je vijzel en stamp je tot het fijn en goed vermengd is.
    5 teentjes knoflook, 1 sjalot, 3 cm galangal, 4 kaffir lime leaf
  • Om het af te maken kun je nu de garnalenpasta door de currypasta mengen. Zelf laat ik dit eruit, zodat het vegan blijft (en omdat ik familie heb met een garnalenallergie) en bepaal ik later bij het gebruik van de pasta of ik garnalenpasta wil toevoegen.
    1 theelepel garnalenpasta
Auteur: Mariska
calorieën: 15kcal
Gang: currypasta
Keuken: Aziatisch, Thais
Trefwoord: currypasta

Nutrition

Calorieën: 15kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 1g | Fat: 0.2g | Saturated Fat: 0.02g | Polyunsaturated Fat: 0.04g | Monounsaturated Fat: 0.04g | Cholesterol: 10mg | Sodium: 96mg | Potassium: 38mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 224IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 12mg | Iron: 0.5mg

 

Pin deze Panang Currypasta!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Panang curry pasta rode curry pasta

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close