Thaise rode currypasta zonder zakjes en pakjes gemaakt, voor de echte authentieke smaak. Haal de vijzel maar alvast uit de kast!
Thaise rode currypasta
Wanneer je aan Thaise curry denkt, zul je hoogstwaarschijnlijk eerst aan groene- en daarna aan massaman curry denken. Rode curry is veel minder bekend en dat is stiekem best zonde, want het is echt een onwijs smaakvolle curry. Aan de andere kant is het ook weer niet zo vreemd, de currypasta voor rode curry is bijna hetzelfde als die van panang curry. Het grote verschil tussen rode curry en panang curry ontstaat pas bij het bereiden van de curry zelf.
Het verschil tussen een currypasta uit de winkel en zelf gemaakte currypasta is niet alleen dat het veel lekkerder en smaakvoller is, maar ook dat het veel minder zout is!
Recepten met rode currypasta
Wanneer je de currypasta klaar hebt, is deze zeer veelzijdig. Onderstaande gerechten maken dankbaar gebruik van je zelfgemaakte pasta!
Je kunt ook gewoon zelf wat proberen en gewoon wat rode curry toe voegen aan bijvoorbeeld je pizza’s of pasta’s voor een heerlijk fushion gerecht!
Pin deze Panang Currypasta!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.