Thaise quinoa salade is niet alleen een salade bomvol kleur, ook nog eens bomvol vitamines. Geïnspireerd op de smaken uit de Thaise keuken is deze salade perfect voor de zomer.
Deze salade is vegan, maar mocht dat voor jou niet persé nodig zijn, dan kan ik aanraden vissaus toe te voegen aan de dressing. Dit geeft echt die authentieke Thaise smaak. Het is ook mogelijk om zelf vegan vissaus te maken.
In plaats van quinoa kun je natuurlijk ook rijst gebruiken in deze maaltijdsalade, ik raad dan jasmijn rijst aan!
Ingrediënten Thaise Quinoa Salade
4 tot 6 porties
150 – 200 gr quinoa
300 gr rode kool
1 rode (punt)paprika
150 gr wortel
4 lente uitjes
1 bosje koriander
200 gr sojabonen
2 handjes pinda’s
Dressing
2 eetlepels limoensap
2 theelepels geraspte gember
1 teen geraspte knoflook
4 theelepels soja
1 eetlepel neutrale olie
2 theelepels sesamolie
1 tot 3 Thaise chilli’s
1 theelepel agave / honing
optioneel voor de niet-vegan versie: 1 eetlepel vissaus
Bereiding
- Bereid de quinoa zoals dit op de verpakking staat, terwijl dat bezig is gaan we verder met de rest.
- Snijd de rode kool in dunne repen, de paprika in kleine blokjes en rasp de wortels. De lente ui mag in ringen en de koriander lekker fijn. Meng in een grote kom de groentes door elkaar heen.
- Mix de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar. Voeg dit samen met de quinoa bij de groenten en schep dit goed door.
- Serveer met wat gehakte pinda’s.
Pin deze Thaise quinoa salade!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.