Thaise quinoa salade bomvol kleur

Deel met vrienden en familie

Thaise quinoa salade is niet alleen een salade bomvol kleur, ook nog eens bomvol vitamines. Geïnspireerd op de smaken uit de Thaise keuken is deze salade perfect voor de zomer.

Deze salade is vegan, maar mocht dat voor jou niet persé nodig zijn, dan kan ik aanraden vissaus toe te voegen aan de dressing. Dit geeft echt die authentieke Thaise smaak. Het is ook mogelijk om zelf vegan vissaus te maken.

In plaats van quinoa kun je natuurlijk ook rijst gebruiken in deze maaltijdsalade, ik raad dan jasmijn rijst aan!

Thaise Quinoa salade side shot

Thaise quinoa salade bomvol kleur

Thaise quinoa salade is niet alleen een salade bomvol kleur, ook nog eens bomvol vitamines. Geïnspireerd op de smaken uit de Thaise keuken is deze salade perfect voor de zomer.
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 150-200 gr quinoa
  • 300 gr rode kool
  • 1 puntpaprika
  • 150 gr wortel
  • 4 lente uitjes
  • 1 bosje koriander
  • 200 gr sojabonen
  • 2 handjes pinda’s

Dressing

  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 theelepels gember geraspt
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 4 theelepels soja
  • 1 eetlepel neutrale olie
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1-3 Thaise chilli’s
  • 1 theelepel agave of honing voor niet vegan

optioneel voor de niet-vegan versie:

  • 1 eetlepel vissaus

Instructies

  • Bereid de quinoa zoals dit op de verpakking staat, terwijl dat bezig is gaan we verder met de rest.
    150-200 gr quinoa
  • Snijd de rode kool in dunne repen, de paprika in kleine blokjes en rasp de wortels. De lente ui mag in ringen en de koriander lekker fijn. Meng in een grote kom de groentes door elkaar heen.
    300 gr rode kool, 1 puntpaprika, 150 gr wortel, 4 lente uitjes, 1 bosje koriander, 200 gr sojabonen
  • Mix de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar. Voeg dit samen met de quinoa bij de groenten en schep dit goed door.
    2 eetlepels limoensap, 2 theelepels gember, 1 teen knoflook, 4 theelepels soja, 1 eetlepel neutrale olie, 2 theelepels sesamolie, 1-3 Thaise chilli’s, 1 theelepel agave, 1 eetlepel vissaus
  • Serveer met wat gehakte pinda’s.
    2 handjes pinda’s
Auteur: Mariska
calorieën: 647kcal
Gang: bbq, Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, fushion, Thais
Trefwoord: gezond, quinoa, vegan

Nutrition

Calorieën: 647kcal | Carbohydrates: 93g | Protein: 27g | Fat: 21g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 7g | Monounsaturated Fat: 8g | Trans Fat: 0.03g | Sodium: 815mg | Potassium: 1861mg | Fiber: 17g | Sugar: 19g | Vitamin A: 14774IU | Vitamin C: 152mg | Calcium: 254mg | Iron: 9mg

 

Pin deze Thaise quinoa salade!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Thaise Quinoa salade met pinda

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close