Thaise rode curry kip spiesjes

Thaise rode curry kip spiesjes met rijst en komkommer

Spice up your life met deze Thaise rode curry kip spiesjes. Simpel te maken met slechts een paar ingrediënten. Deze smaakvolle maaltijd is binnen 30 minuten te bereiden!

Laatst kreeg ik van verschillende personen de vraag of ik alleen nog maar vegetarische gerechten plaats. Ik eet zeker niet dagelijks vlees, maar het valt inderdaad wel op dat ik veel gerechten zonder vlees plaats op Flying Foodie. Tijd voor verandering, want ik ben ook gek op vlees!

Met de rijst kun je verschillende kanten op. Je kunt voor gewone of zilvervliesrijst gaan, maar ook een notenrijst smaakt erg goed bij dit recept.  Zelf ben ik gegaan voor een koriander limoen rijst. Deze kwam uit een kant en klaar verpakking en hoeft slechts 3 minuten in de magnetron! Soms mag je best wel eens relaxt voor je zelf zijn en een beetje cheaten met een pakje!

In plaats van de simpele komkommer salade die ik beschrijf bij dit recept, kun je ook gaan voor sperzieboontjes, courgette salade of gegrilde courgette. Wil je het nog simpeler en sneller? Neem dan gewoon wat sla die je aanmaakt met een lichte limoen/olie dressing.

Thaise kipspiesjes met rode curry

Ingrediënten Thaise rode curry kip spiesjes

Hoofdgerecht voor 2 personen
300 gr kipfilet
1.5/2 eetlepels rode curry pasta
sap van een halve limoen
0.5 eetlepel olie

rijst (of kant en klaar rijst)

Optionele salade
komkommer
muntblaadjes
limoensap
chili flakes (of verse chili)

Bereiding Thaise rode curry kip spiesjes

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en stop ze in een goed afsluitbare zak of kom. Voeg rode curry pasta, limoensap en olie toe en meng goed door. Plaats de kip in de koelkast om te marineren, minimaal 15 minuten, maar mag ook langer!
  2. Maak van de tijd die de kip nodig heeft om in de rode curry te marineren gebruik om alvast de rijst en salade voor te bereiden. Was voor de salade de komkommers en snijd in halve maantjes. Besprenkel met wat limoensap en wat chili flakes. Mocht je verse chili hebben, verwijder dan de zaadjes en zaadlijsten en snijd ze samen met de munt in dunne repen en sprenkel deze ook over de salade.
  3. Prik de stukjes kip op satéprikkers en bak ze in de pan  met een klein beetje olie of op de gril aan beiden kanten gaar in ongeveer 5 tot 10 minuten.

Eet smakelijk! Ben jij ook zo gek op rode curry of ga je toch meer voor de groene?

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *