Met Thaise satésaus maak je Thaise sateetjes helemaal af. De saus op basis van pinda’s is net even anders dan zijn Indonesische neef, maar minstens net zo lekker. En zeker net zo makkelijk om te maken.
Bij Flying Foodie zijn we gek op de Aziatische keuken en we hebben dan ook heel veel heerlijke Thaise recepten voor je. Mocht je naast Thais koken ook op reis willen naar dit fantastische land, kijk dan zeker (voordat je vliegtickets en hotels boekt) bij onze reistips voor Thailand.
Thaise satésaus met rode curry
Anders dan bijvoorbeeld Indonesische satésaus wordt Thaise satésaus niet op smaak gebracht met ketjap, maar met rode curry en kokosmelk. Je bakt eerst wat currypasta in een laag kokosmelk, net zoals je dit bij bijvoorbeeld een Thaise rode curry doet. Het allerlekkerste is dit wanneer je de rode currypasta zelf maakt; ik heb hier een heel simpel recept voor je voor Thaise Panang currypasta (rode currypasta)
Gebruik je kant-en-klare currypasta, let dan op de hoeveelheid zout. Proef je saus eerst, voordat je de sojasaus toevoegt. Kant-en-klare rode currypasta’s kunnen namelijk nogal zout zijn!
Satésaus van pinda’s
In Thailand wordt satésaus niet gemaakt van pindakaas, maar van hele pinda’s die grof worden gevijzeld. Pindakaas wordt daar amper verkocht en als het er al is, is het de Amerikaanse versie, zoals bijvoorbeeld Skippy, en daar wil je echt geen satésaus van maken.
Mocht je nou geen vijzel hebben, of geen kracht in je armen, dan kun je ook gewoon de keukenmachine gebruiken. Maal het wel totdat het nog een beetje korrelig is, en niet een pasta. Is dat ook geen mogelijkheid, dan kun je ook pindakaas gebruiken. Gebruik dan wel pure pindakaas zonder toevoegingen. De 100% pinda pasta’s zijn meestal goed, anders wordt je Thaise satésaus namelijk veel te zoet.
Pin deze Thaise satésaus!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.