Thaise Tonijnsalade

Deel met vrienden en familie

Thaise tonijnsalade is niet je standaard tonijnsalade. Iedereen heeft een standaard tonijnsalade recept, vaak met een gesneden uitje en mayonaise. In Thailand werd ik verliefd op de Thaise versie. Lekker pittig en fris. Thuis ben ik aan de slag gegaan om het na te maken. Sindsdien is het een favoriet bij ons thuis. Vandaag deel ik met mijn recept voor mijn versie van de Thaise Tonijnsalade

Iedere keer als ik deze salade eet, denk ik weer terug aan Thailand. Hoe ik daar,  terwijl het regende, salade at en er allemaal aapjes voorbij renden!

Het lekkerste wordt deze salade als je gebruik maakt van Thaise chili. Deze zijn klein en flink pittig, gebruik dus niet te veel. Kun je deze niet vinden, gebruik dan gewoon een rode chili.

Ingrediënten Thaise Tonijnsalade

1 blikje tonijn
2 theelepels vissaus
1 limoen
1 a 2 cm gember
3 lente uitjes
1 teentje knoflook
Olijfolie
Rode chili
Optioneel: koriander &

Bereiding

  1. Rasp de gember en knoflook in een kom, samen met de sap van een halve limoen en de tonijn.
  2. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de chilli en snijd hem fijn. Snijd de lente uitjes schuin in dunne ringen.
  3. Meng de vissaus door de thaise tonijn salade en voeg eventueel wat olijfolie toe om het smeuïger te maken.

Zelf vind ik het ook lekker om wat koriander bij de salade te doen, maar niet iedereen houdt hier van. Laat het in dat geval weg, peterselie past namelijk niet goed bij deze salade.

En, gaan jullie deze versie van de tonijnsalade ook proberen?

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close