Thaise Tonijnsalade

Deel met vrienden en familie

Thaise tonijnsalade is niet je standaard tonijnsalade. Iedereen kent natuurlijk wel een standaard tonijnsalade recept, vaak met een gesneden uitje en mayonaise. En stiekem is die natuurlijk ook heerlijk. Maar in Thailand werd ik verliefd op de Thaise versie. Lekker pittig en fris. Thuis ben ik aan de slag gegaan om het na te maken. Sindsdien is het een favoriet bij ons thuis. Vandaag deel ik mijn recept voor Thaise Tonijnsalade.

Pittige Thaise Tonijnsalade met limoen, gember, chili en geroosterd brood
close up van Thaise tonijnsalade

Thaise Tonijnsalade

Iedere keer als ik deze salade eet, denk ik weer terug aan Thailand. Hoe ik daar, terwijl het regende, salade at en er allemaal aapjes voorbij renden!

Het lekkerste wordt deze salade als je gebruik maakt van Thaise chili, ook wel bird’s eye chili. Deze zijn klein en flink pittig, gebruik dus niet teveel. Kun je deze niet vinden, gebruik dan gewoon een rode chili.

Meer Thaise recepten

Wie mij een beetje kent weet natuurlijk al dat ik helemaal weg ben van Thailand en de Thaise keuken, we hebben dus zeker nog meer heerlijke Thaise recepten online staan. Je kunt ze allemaal vinden het artikel: De lekkerste Thaise recepten

Thaise Tonijnsalade

Thaise tonijnsalade is niet je standaard tonijnsalade. Iedereen kent natuurlijk wel een standaard tonijnsalade recept, vaak met een gesneden uitje en mayonaise. En stiekem is die natuurlijk ook heerlijk. Maar in Thailand werd ik verliefd op de Thaise versie. Lekker pittig en fris. Thuis ben ik aan de slag gegaan om het na te maken. Sindsdien is het een favoriet bij ons thuis. Vandaag deel ik mijn recept voor Thaise Tonijnsalade.
Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 limoen
  • 1 à 2 cm gember vers
  • 3 lente-ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 Thaise rode chili
  • koriander optioneel

Instructies

  • Rasp de gember en knoflook in een kom fijn en meng samen met het sap van een halve limoen en de tonijn.
  • Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de chili en snijd hem fijn. Snijd de lente-uitjes schuin in dunne ringen.
  • Meng de vissaus door de Thaise tonijnsalade en voeg eventueel wat olie toe om het smeuïger te maken!
  • Zelf vind ik het ook lekker om wat koriander bij de salade te doen, maar niet iedereen houdt hiervan. Laat het in dat geval weg, peterselie bijvoorbeeld past namelijk niet goed bij deze salade!
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, brunch, lunch
Keuken: Thais
Trefwoord: spicy, tonijnsalade

Pin dit recept voor Thaise Tonijnsalade!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Thaise Tonijnsalade

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close