Heerlijke sappige Thaise visburgers met een vleugje groene curry, knapperige salade, geserveerd op een lekker zacht broodje. Perfecte maaltijd voor in de zomer of voor iedereen die heimwee heeft naar een zonnige vakantie.
Thaise visburgers
Dit recept is een kruising tussen een burger en een Thaise Viskoekjes. Alleen deze burger wordt op smaak gebracht met heerlijke groene currypasta.
Tip: zelf gebruik ik mijn eigen groene currypasta die ik altijd in mijn vriezer heb liggen. Die geeft een heerlijke frisse en pure groene curry smaak en twee eetlepels pasta is perfect voor dit recept. Elke curry uit de supermarkt is natuurlijk anders. Het beste wat je kunt doen is eerst één eetlepel currypasta toevoegen. Meng dit goed door je vis en bak een klein stukje in een pan met wat olie om te proeven. Je kunt dan je mix nog aanpassen naar smaak.
Koolhydraatarm in de zomer?
Ik weet dat ontzettend veel lezers in de zomer op zoek zijn naar koolhydraatarme recepten. Dit recept is dat niet, maar met een kleine aanpassing wel te maken. Laat de broodjes weg en bereid de salade uit met een grotere hoeveelheid groente. Voeg bijvoorbeeld wat gekookte sperziebonen toe. Sprenkel een klein beetje sesamolie en wat sesamzaadjes over de salade om het wat meer body te geven.
Pin deze Thaise Visburger!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.