Thaise visburgers

Thaise visburgers
Heerlijke sappige Thaise visburgers met een vleugje groene curry, knapperige salade, geserveerd op een lekker zacht broodje. Perfecte maaltijd voor in de zomer of voor iedereen die heimwee heeft naar een zonnige vakantie.

Ik weet dat ontzettend veel lezers in de zomer op zoek zijn naar koolhydraatarme recepten. Dit recept is dat niet, maar met een kleine aanpassing wel te maken. Laat de broodjes weg en bereid de salade uit met een grotere hoeveelheid groente. Voeg bijvoorbeeld wat gekookte sperziebonen toe. Sprenkel een klein beetje sesamolie en wat sesamzaadjes over de salade om het wat meer body te geven.

Thaise visburger met knapperige salade

Ingrediënten Thaise visburgers

Voor vier burgers

De Thaise visburgers
300 – 350 gr vis (bijvoorbeeld Pangasius)
100 – 200 gr rauwe garnalen
2 eetlepels groene currypasta
4 broodjes
neutrale olie om in te bakken (ik ga voor rijstolie)

Optioneel korstje:
bloem, ei en Panko (of grof paneermeel)

Sausje
mayonaise
Sriracha

Kleine salade 
1 flinke wortel
stuk komkommer
0.5 rode ui
rijstazijn, zout & peper

Extra lekker met koriander, Thaise basilicum (geen normale!) en/of munt

Bereiding

  1. Snijd de vis grof in stukken en vermaal dit samen met de currypasta in een keukenmachine. Voeg op het einde de garnalen toe en pulseer nog een paar keer. De garnalen hoeven niet helemaal fijn te worden, dit zorgt juist juist voor lekkere sappige pockets in je visburger. Roer goed door, zodat je zeker weet dat de currypasta goed verdeeld is over de vis. Tip: zelf gebruik ik mijn eigen groene currypasta die ik altijd in mijn vriezer heb liggen. Die geeft een heerlijke frisse en pure groene curry smaak en twee eetlepels pasta is perfect voor dit recept. Elke curry uit de supermarkt is natuurlijk anders. Het beste wat je kunt doen is eerst één eetlepel currypasta toevoegen. Meng dit goed door je vis en bak een klein stukje in een pan met wat olie om te proeven. Je kunt dan je mix nog aanpassen naar smaak.
  2. Zin een een knapperig korstje? Zet dan drie kommetjes neer: een met bloem, met een losgeklopt ei en met Panko. Geen korstje? Vorm dan alleen burgers! Maak je handen goed nat en vorm de visburgers. Natte handen zorgen ervoor dat het niet zo’n plakkerige boel wordt; geloof me, dit doet echt wonderen! Haal elke burger vervolgens eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de Panko.
  3. Voeg een beetje olie toe aan een koekenpan en bak de visburger 2 -3 minuten per kant. Kijk goed of je burger helemaal gaar is. Wil je een echt een goudbruin korstje? Ga dan voor een shallow fry, door je koekenpan met een halve centimeter tot een centimeter olie te vullen.
  4. Ondertussen maken we de salade. Was de groente en gebruik een fijnschiller om van de wortel en komkommer lange linten te maken. Snijd de rode ui in dunne ringen. Besprenkel met rijstazijn, peper en een beetje zout. Voeg eventueel verse kruiden toe, zoals koriander, Thaise basilicum en/of munt.
  5. Meng mayonaise met Sriracha. Proef en pas naar smaak aan.
  6. Snijd de broodjes doormidden. Smeer de onderste helft in met saus, leg daarop de Thaise visburger, gevolgd door de salade en het kapje.

 

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *