Thaise viskoekjes zijn heel wat anders dan de viskoekjes die we in Nederland zijn gewend. Ze zijn wel heel makkelijk te maken en zoals we de Thaise keuken kennen: super smakelijk!
Vroeger maakte mijn oma zelf viskoekjes. Heerlijk was dat, nergens waren de viskoekjes zo lekker als bij mijn oma (dit was trouwens ook het geval bij haar gebakken schol en gehaktballen). Het was al onmogelijk om de gehaktballen net zo lekker te krijgen, laat staan de viskoekjes, die op het oog nog lastiger zijn. Niemand in de familie heeft het aangedurfd om nog viskoekjes te maken. Helaas is mijn oma er al jaren niet meer en heb ik lang geen goede viskoekjes meer gehad… die van de viskraam vielen toch iedere keer weer tegen.
Dat was totdat mijn moeder een keer Thaise viskoekjes bestelde. Ik proefde en vond het heerlijk! Aangezien de enige overeenkomst met mijn oma’s koekjes is, dat er ook vis in gebruikt wordt, durfde ik de uitdaging toch aan te gaan.
Deze Oosterse versie van een viskoekje lijkt absoluut niet op mijn oma’s viskoekje. Zij gebruikte vooral kabeljauw, aardappel en peterselie. Tenminste, zover als ik me kan herinneren; ik denk dat ik twaalf was, toen ik ze voor het laatst proefde. Maar…. toch is dit ook een heerlijk viskoekje, waar stiekem garnaal in zit. Lekker met wat (zelfgemaakte) chilisaus en een courgette salade.
Je kunt deze heerlijke viskoekjes zelf op smaak brengen of je kunt een beetje vals spelen en rode currypasta gebruiken. De keuze is aan jou natuurlijk. Mocht je voor de currypasta gaan, dan kun je stap 1 tot en met 3 overslaan. En als je voor currypasta gaat, kun je deze veel beter zelf maken, dan kant-en-klaar kopen.
Serveer met een beetje vissaus of chilisaus. Je kunt ze ook nog besprenkelen met wat korianderblaadjes die je over hebt. Eet smakelijk!
Pin deze Thaise viskoekjes!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden
Ziet er lekker uit! Ik heb het nog nooit gegeten, maar ben ook geen visliefhebber haha, weet niet of ik het net zo lekker zal vinden als dat ik het eruit vind zien :’)
Je kan het altijd een keer voor iemand anders maken en er dan zelf ook een proberen 😉
Ik houd niet zo van gember, maar dit ziet er toch wel erg goed uit! Dat moet ik een keertje proberen 😀
De gember is heel subtiel door alle andere kruiden, zeker als je het fijn raspt
Wat een leuk artikel! <3
Dankje 🙂
Ohh dit lijkt me echt superlekker!
Doe er net als in Thailand een paar fijn gesneden sperziebonen en fijngesneden grote garnalen door.
Kun je deze Thaise viskoekjes vooraf maken ? Zo ja, op welke wijze en hoelang kan ik dit bewaren ? M.v.g. Rita
Hi Rita,
Ja dat kan prima. Gewoon zoals beschreven en daarna in de koelkast bewaren. Afhankelijk van de versheid van je vis zou ik het zelf op 1 a 2 dagen maximaal houden. Andere optie is alles verwerken tot het bakken en dit dan in te vriezen, dan kan je wanneer je het nodig hebt ontdooien en bakken.
Groet,
Maris
Oké, wat fijn om te weten, dank je wel voor de tip.